Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: Pobjeda, Objavio: I. P. ]

13. 03. 2018. 08:10 >> 08:17

INSPEKCIJA PRONAŠLA

Vezice na nekim trenerkama mogu izazvati gušenje

Na crnogorskom tržištu inspekcija je pronašla 13 komada odjeće za djecu koja može da izazove davljenje ili gušenje, zbog čega su spornu robu povukli iz prodaje.

U pitanju su trenerke za dječake i djevojčice - donji i gornji djelovi koji imaju vrpce koje nijesu pričvršćene, pa njima djeca mogu da se udave ili uguše.

"Detaljnim pregledom proizvoda utvrđeno je da predmetni proizvodi ne ispunjavaju zahtjeve bezbjednosti iz nacionalnog standarda referentne oznake MEST EN 14682:2015 jer kod kontrolisanih proizvoda vrpce i vezice, koje se nalaze u predjelu struka, su sa slobodnim krajevima i nijesu pričvršćene za odjevni predmet te se mogu izvući, a neke se nalaze i u predjelu glave ili vrata gdje nijesu dozvoljene", objašnjeno je na portalu potrošač.me.

Sporne su dvije robne marke - "Filip", proizvođača Filip kids fashion iz Niša i "Macera" robne marke Macera iz Turske.

Među proizvodima koji su povučeni sa tržišta je donji dio trenerke za djevojčice, marke „Filip“, a sporan je i duks za djevojčice crne boje sa prorezima kroz koje su provučene metalne zihernadle.

Inspektori su povukli i trenerku za djevojčice, iste robne marke, pink boje sa aplikacijom usana i zabranili njen promet.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније