Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

13. 03. 2018. 20:56   >>  20:53 1

NEPOŠTOVANJE UGOVORA

Opština Pljevlja tuži firmu iz Foče

Po završetku grejne sezone lokalna uprava u Pljevljima tužiće firmu “Lovćen trejd” iz Foče, zbog nepoštovanja ugovora o isporuci alternativnih i ekološki prihvatljivih vrsta goriva, peleta i briketa, koji se građanima isporučuju po subvencionisanim cijenama.

Zbog neodgovornog odnosa Fočaka, polovina od 500 pljevaljskih domaćinstava koji su se prijavili za nabavku peleta, ove zime ostali su bez pomenutog energenta.

To je i razlog zbog koga su u Opštini odlučili da "presaviju tabak" i podnesu tužbu protiv firme koja se sredinom prošle godine jedina javila na javni poziv za nabavku peleta i briketa i koja je sve ugovorene količine, preko 1000 tona, trebalo da isporuči do 20. decembra prošle godine.

"„Lovćen trejd" se pokazao kao vrlo nepouzdan partner koji i pored svih naših upozorenja, nije bio u stanju da ispoštuje ugovor o isporuci. Pošto se bliži kraj grejne sezone, a taj isti ugovor realizovan je jedva 50 odsto, ostaje nam samo da pokrenemo sudski postupak. Istovremeno, obratićemo se i Ministarstvu održivog razvoja i turizma da se građanima koji donesu validan račun, a posjeduju odgovarajuću peć, odobri isplata novca umjesto peleta", kaže sekretar opštinskog Sekretarijata za stambeno komunalne poslove, saobraćaj i vode, Zoran Čolović.

Podsjetimo da je zbog rješavanja ekoloških problema i poboljšanja kvaliteta vazduha u Pljevljima, Vlada Crne Gore 2015. godine za nabavku peleta i briketa opredijelila 417.500 eura.

Saša Bezarević, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније