Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina; Objavila: J.B.Č. ]

14. 03. 2018. 14:10 >> 14:14
2

LUFTHANSA ZAINTERESOVANA

Nove linije između CG i Njemačke?

Njemačka nacionalna avio-kompanija Lufthansa zainteresovana je da otvori cjelogodišnju redovnu liniju iz Frankfurta, odnosno Minhena za Tivat, dok bi austrijski Austrian Airlines koji ona kontroliše, trebalo da uspostavi redovnu liniju iz Beča do Tivta.

Boka news prenosi da su to glavni detalji dosadašnjih pregovora koje su o intenziviranju saradnje vodili predstavnici Aerodroma Crne Gore i menadžmenta Lufthansa Grupe, najvećeg evropskog avioprevoznika.

Lufthansin regionalni mernadžer za Bosnu i Hercegovinu (BiH), Hrvatsku, Crnu Goru, Srbiju i Sloveniju, Bernhard Vodl sastao se prošle sedmice sa izvršnim direktorom Aerodroma Crne Gore, Danilom Orlandićem i razgovarao o mogućnostima unaprijeđenja saradnje i dovođenju same njemačke državne aviokompanije na crnogorsko tržište.

Lufthansa grupa je već prisutna na crnogorskim aerodromima preko svog loukostera, kompanije "Eurowings" koja je sezonski letjela između Dizeldorfa i Tivta, odnosno "legacy" prevoznika Austrian Airlines koja saobraća cijele godine na redovnoj liniji Beč-Podgorica.

"Eurowings" je za ovu godinu najavio povećanje broja rotacija na liniji za Tivat, ali i uvođenje nove linije za Podgoricu. Ovog ljeta još jedna članica Lufthansa grupe - belgijski lowcoster Brussels Airlines počevši od 9. maja, uvešće jednu sedmičnu rotaciju na liniji Brisel-Tivat.

Portal navodi da se za otvaranje saobraćaja Lufthanse, ali i Austrain Airlinesa iz Njemačke i Austrije za Tivat, zalaže i lobira kompanija Luštica Development koja u Tivtu razvija novo turističko naselje Luštica Bay i kojoj je posebno u interesu da ostvari što bolje aviokonekcije sa Zapadnom i Centralnom Evropom.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније