Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.L.B.

15. 03. 2018. 18:40 >> 18:45

PLAN POLICIJE ZA 2018.

Snažnije protiv kriminala

Jačanje kapaciteta policije, u cilju uspostavljanja efikasnog sistema u borbi protiv svih vidova kriminala, biće priorite i u narednom periodu, navodi se u Akcionom planu za sprovođenje strategije razvoja Uprave policije za 2018. godinu.

U dokumentu koji je Vlada danas usvojila stoji da su uspostavljene normativne i tehničko materijalne osnove za dalji razvoj kriminalističko-obavještajnog sistema i unapređenje proaktivnog rada policijskih jedinica.

“U narednom periodu prioritet je i unapređenje organizacije i jačanje kapaciteta i resursa jedinica kriminalističke policije za sprovođenje istrage i nadzora teškog i organizovanog kriminala, uključujući kriminalističko-obavještajni rad, finansijske istrage, visokotehnološki kriminal, trgovinu ljudima, pranje novca i terorizam, kao i jačanje kapaciteta kriminalitičke policije na centralnom, regionalnom i lokalnom nivou”, navodi se u Akcionom planu.

Navodi se i da je značajna pažnja posvećena unapređenju međuinstitucionalne saradnje na svim nivoima i jačanju kapaciteta istražnih međuinstitucionalnih timova.

Radiće se i na unapređenju međunarodne policijske saradnje, prikupljanju i razmjeni informacija, analitičkih izvještaja, obavještajnih podataka i dokaza posredstvom INTERPOL-a i EUROPOL-a.

Bezbjednosna situacija stabilna

Uprava policije u navodi i da bezbjednost pojedinaca, kao i sigurnost ukupnog društvenog ambijenta, predstavljaju najznačajniji element ukupne bezbjednosti i jedan je od bitnih preduslova za dalji razvoj i prosperitet države Crne Gore.

“Analiza statističkih podataka i drugih pokazatelja o broju i vrsti krivičnih djela, prekršaja javnog reda i mira, stanja bezbjednosti drumskog saobraćaja ukazuje da je bezbjednosna situacija na teritoriji Crne Gore stabilna”, stoji u Akcionom planu.

Bezbjednost građana i imovine, angažovanjem svih organa i institucija u sistemu bezbjednosti i realizacijom prioriteta i ciljeva utvrđenih strateškim dokumentima, se
mora, kako stoji u dokumentu, podići na veći nivo preventivnim i represivnim mjerama, kao i poboljšanjem postojeće infrastrukture.

“U cilju poboljšanja bezbjednosti saobraćaja, izrađena je Strategija poboljšanja bezbjednosti u drumskom saobraćaju koja se sprovodi za period 2010-2019.godina”, navodi se Akcionom planu UP.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније