Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

15. 03. 2018. 21:37 >> 21:39

PROJEKTI U PLJEVLJIMA

Peti put odloženo otvaranje tendera

Dva tendera od čijeg pozitivnog ishoda zavisi realizacija dva važna infrastrukturna projekta u Pljevljima, nikako da se okončaju. Peti put odloženo je otvaranje ponuda za izgradnju mini toplane, a treći put za nabavku i ugradnju opreme u rekonstrisanoj zgradi Doma kulture.

Direkcija javnih radova je rok do kada je trebalo dostaviti ponude za gradnju toplane pomjerala sa 27. decembra prošle godine, na 23. januar, zatim na šesti i 20. februar, pa na 12. mart ove godine, a sve je to u pljevaljskoj lokalnoj upravi obrazloženo velikim interesovanjem potencijalnih ponuđača i njihovom željom da dobiju precizne odgovore na brojna pitanja o projektu čiju realizaciju s nestrpljenjem čekaju građani Pljevalja.

S razlogom, jer bi izgradnja toplane koja bi za gorivo umjesto uglja koristila biomasu, "ugasila" više gradskih kotlarnica, među kojima i onu glavnu u Skerlićevoj ulici, kao više stotina takozvanih individualnih ložišta, čime bi se značajno popravio kvalitet vazduha u najzagađenijem crnogorskom gradu.

Svi se nadaju da će najnoviji, šesti termin za ponude, 3. april, biti berićetan i da će gradnja objekta vrijednog skoro pet miliona eura konačno početi.

Ništa bolja situacija trenutno nije ni sa drugim tenderom kojim je predviđena nabavka i ugradnja opreme u rekonstruisanom Domu kulture u Pljevljima, odnosno u pojedinim njegovim segmentima, Narodnoj biblioteci "Stevan Samardžić", Muzičkoj školi, Umjetničkoj galeriji "Vitomir Srbljanović" i Zavičajnom muzeju.

Ponude prispjele do već trećeg po redu, martovskog roka, ukupno šest, proglešene su neispravnim, pa će se postupak ponoviti. Iz lokalne uprave najavljuju da će brzo djelovati i uputiti novi poziv zainteresovanim dobavljačima kako bi se posao konačno završio i rekostruisana i modernizovana zgrada Doma kulture, nakon deset godina pauze, zasijala novom svjetlošću.

Saša Bezarević, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније