Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.L.B.

16. 03. 2018. 17:46 >> 17:42

KCCG

Uspostavljena saradnja sa bolnicom Koč

Predstavnici Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) i Univerzitetske bolnice Koč iz Turske potpisali su u danas Memorandum o saradnji u oblasti zdravstvene djelatnosti, kao i stručnog, praktičnog i naučnog usavršavanja.

Memorandum su potpisali direktrorica Zorica Kovačević i predstavnik Univerzitetske bolnice Koč, Ertan Mehmet.

Kako je saopšteno iz KCCG, zdravstvena grupacija Koč, koja uključuje Američku bolnicu, najstarija je bolnica u privatnom zdravstvenom sektoru i naredne godine proslavlja 100 godina postojanja.

“Radi se o grupaciji sa izrazito razvijenom dijagnostikom i kapacitetima za hospitalni tretman velikog i različitog broja oboljenja. Od izuzetnog su ugleda u zdravstvu uopšte”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da poslovna saradnja, po Memorandumu, obuhvata programe od obostranog interesa obje institucije.

Saradnja, kako je saopšteno, podrazumijeva razmjenu osoblja, naučnih materijala, publikacija, informacija, zajedničke istraživačke aktivnosti i publikacije.

„Univerzitetska bolnica Koč će našoj ustanovi pružati savjetovanje u cilju unaprjeđenja zdravstvene djelatnosti“, saopšteno je iz KCCG.

Prema njihovim riječima, memorandum podrazumijeva i edukativne programe za medicinsko osoblje KCCG-a.

Aktivnosti će, kako je najavljeno, biti sprovedene nakon međusobnih konsultacija dvije institucije.

„Memorandum je nastavak uspostavljanja saradnje KCCG sa međunarodnim referentnim zdravstvenim institucijama, u cilju unapređenja i podizanja nivoa pružanja zdravstvenih usluga u našoj ustanovi“, zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније