Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.L.B.

16. 03. 2018. 19:35 >> 19:55
1

MUP PORUČUJE

Situacija za sada pod kontrolom

Prvi je dan obilnih padavina koje su najavili meteorolozi za naredna tri dana. Kiša je već donijela probleme pojedinim mještanima Zete, Rijeke Crnojevića, Virpazara. U Direktoratu za vanredne situacije kažu da je situacija za sada pod kontrolom, i vjeruju da se 2010. godina neće ponoviti.

No, da li će narednih dana biti većih poplava zavisi i od akumulacije koje se nalaze na Drimu, istočno od Skadra, smatra hidrolog Darko Novaković.

Zabrinjava, ipak, prognoza za naredne dane i najavljenih od 200 do 300 litara kiše po metru kvadratnom. Nivo Bojane porastao je, prema procjenama vlasnika kuća i restorana za 10 cm.

Mogao bi , međutim da bude i veći, ukoliko se nastavi ispuštanje vode iz akumulacija na Drimu, koji jednim rukavcem utiče na Bojanu.

“Trenutno po našim podacima ispuštaju 1.200 kubika. Eventualno povećano ispuštanje iz akumulacija na Drimu, ako ne budu mogli da zaustave poplavni talas, moglo bi da napravi ozbiljnu situaciju”, kazao je hidrolog Darko Novaković.

Tokom dana, ulcinjsko Komunalno preduzeće i Služba zaštite čistili su kanale zbog protoka vode. Za eventualne nepogode, spremni su i na Cetinju.

Da građani nemaju razloga za brigu, tvrde i u Direktoratu za vanredne situacije. Situaciju pomno prate i pratiće.

“Mogu reći da je situacija pod kontrolom. Vidjećemo šta će se narednih dana dešavati, mi smo spremni da sve resurse na lokalnom i državnom nivou upotrijebimo da zaštitimo građane. Vjerujem da se neće ponoviti 2010. barem parametri kojima sad raspolažemo to govore”, kazao je direktor direktorata za vanredne situacije MUP-a Mirsad Mulić.

Ipak, u Direktoratu još jednom pozivaju građane da preventuvno reaguju i pokretnu imovinu izmjeste na bezbjedno.

Nataša Mitrović, TVCG

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније