Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: rtcg.me, Objavio: I. P. ]

19. 03. 2018. 07:54   >>  07:51 3

GOTOV PROJEKAT

Rožaje dobija novi vrtić

Iako predškolsko obrazovanje ima dugu tradiciju, u Rožajama svega deset odsto mališane iz te opštine idu u vrtić.

Godišnje, zbog nedostatka objekata blizu šest stotina najmlađih stanovnika tog grada ostaje bez mogućnosti da boravi u obdaništu.

Lokalna uprava dobila je od države milion i po za gradnju novog vrtića, a u planu je još nekoliko važnih projekata. Jedan gradski vrtić u kojem je oko 110 mališana i 10 vaspitnih grupa sa dvije stotine djece u seoskim mjesnim zajednicama, jednoj od rijetkih crnogorskih opština u kojoj je natalitet u porastu, nijesu dovoljni.

Zato je krenula inicijativa da se gradi novi veći objekat.

Direktor Javne predškolske ustanove Boško Buha, Rešah Kadrović, kazao je da ga raduje činjenica da je urađen glavni projekat za vrtić i da se trenutno radi revizija.

"I smatram da do kraja meseca će se raspisati tender za glavnog izvođača", rekao je Kadrović.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније