Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R. [ Marija Radulović, TVCG ]

19. 03. 2018. 20:58 >> 20:56
2

MJEŠTANI VRANJINE

"Ne vjerujem više ni prirodi ni ljudima"

Vodostaj Skadarskog jezera i rijeke Bojane raste, a situacija se može značajno iskomplikovati, kazao je za RTCG Šef Operativnog štaba za zaštitu i spašavanje Mirsad Mulić. Mještani Vranjine se spremaju za poplave i, šaljivo, komentarišu da "nemaju više povjerenja ni u prirodu, ni u ljude".

Očekuju se značajna ispuštanja vode iz hidroakumulacija Drima, što može izavati velike probleme. Građani se upozoravaju da na vrijeme evakuišu stoku i pokretnu imovinu.

Kuća sina Nikole Ulićevića jedina je za sada na Vranjini u koju se "uselila" voda do koljena. Većinu stvari premjestili su na vrijeme, ali proći će mnogo da se tamo opet može stanovati.

"Ono što nijesmo mogli kroz vrata, to je ostalo, i to smo podigli", poručio je on.

Mještani Vranjine naučili su da žive sa vodom i da se u teškim trenucima nađu jedni drugima.

"Ništa nije strašno, kako voda dođe, tako će i da pođe. Idemo na više u ove kuće, pomažemo se, nije ništa strašno. Strašno je kad upadneš u vodu iz čamca, a ne možeš da uskoriš u čamac, a ovako kad možeš na noge da begaš nije strašno", kazao je mještanin Vranjine Drago Ulićević.

Da i nije sve baš bezazleno upozoravaju iz Operativnog štaba za zaštitu i spasavanje. Vodostaj skadarskog jezera i Bojane raste i narednih dana situacija se može značajno pogoršati.

Novinar iz Skadra Simon Škrijelj je naglasio da je najavljeno ispuštanje vode iz hidroelektrane Maltez, što će donijeti velike probleme i na ušću Bojane i po selima blizu Ulcinja.

U ulcinjskim selima blizu granice sa Albanijom pripremaju se tako što oko pojedinih kuća prave barikade sa vrećama pijeska. Iako su im problemi isti u Vranjini, na poplave idu humorom.

"Nemam ni u koga povjerenje više, ni u ljude, ni u prirodu, ja lično. Ali znate li zašto? Kad sam uhvatio sebe da lažem, kome poslije toga da vjerujem?", istakao je Ulićević.

 Marija Radulović, TVCG

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније