Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: rtcg.me, Objavio: I. P. ]

20. 03. 2018. 14:00 >> 21:58
26

JOVETIĆ NA ČELU SAVJETA

Prošao plan Portala, Televizije nije

Savjet Javnog servisa dao je saglasnost na Predlog Ugovora o pružanju javnih usluga između Vlade i RTCG. Na današnjoj sjednici ponovo nije usvojen Produkcioni plan Televizije Crne Gore, dok je usvojen plan Portala RTCG. Novi predsjednik Savjeta je Ivan Jovetić, koji je na to mjesto izabran nakon što je razriješen dosadašnji predsjednik Vladimir Pavićević.

Za usvajanje plana bila su četiri člana Savjeta, dok je 5 bilo protiv. Za plan su bili Perko Vukotić, Milan Radović, Ivan Tomić i Vladimir Pavićević.

Protiv su bili Mimo Drašković, Dragana Tripković, Ivan Jovetić, Slobo Pajović i Goran Sekulović.

Za usvajanje Produkcionog plana Portala glasalo je šest članova Savjeta, jedan je bio protiv, a dva uzdržana.

Generalna direktorica RTCG Andrijana Kadija saopštila je da ne misli da je produkcioni plan Televizije gori od ranije usvojenih.

"Ima i novina, nije fenomenalan, ali učinite da bude fenomenalan. Dajte konkretne primjere", kazala je Kadija.

Mimo Drašković je ponovio da je menadžment RTCG izgubio njegovu podršku i da ne vjeruje da može da ostvari bilo koje planove koji se očekuju od njega.

"Menadžment koji dozvoljava da se bivši članovi Savjeta RTCG pojavljuju u prajm tajmu, to je po meni zloupotreba Javnog servisa. Smatram da je to vrhunac neprofesionalizma", ocijenio je Drašković.

Odgovorio mu je direktor TVCG Vladan Mićunović.

"Imam problem s vama i ljudima koji dijele vaše stavove i doživljavaju Pink kao primjer kako postupati prema RTCG. To su stvari oko kojih vas i mene dijeli cijela galaksija. Siguran sam da o Pinku mislite isto što i ja, ali iz nekog razloga govorite sasvim drugačije. Takođe, nemam dilemu zbog čega to radite i o tome imam jasan stav", kazao je Mićunović.

Drašković je kazao da, za vrijeme mandata aktuelnog menadžmenta, on nikad nije pozvan da gostuje u emisiji takvog formata i da ima problem s ljudima koji od Javnog servisa hoće da naprave TV Vijesti.

Mićunović je odgovorio kako je profesionalno ponosan na to što je uradio u TV Vijesti, odnosno da njen informativni program bude najgledaniji u zemlji.

On je ocijenio da je osnovno pitanje da li generalna direktorica i direktor TVCG imaju podršku Savjeta.

"Prenuli smo TVCG iz višegodišnje uspavanosti. Mijenja se svijest o TVCG kao propagandističkom mediju. Ne pada mi na pamet da podnesem ostavku", kazao je Mićunović i poručio Draškoviću da će morati da se potrude da ga smijene.

Jovetić na čelu Savjeta, umjesto Pavićevića

Prethodno je na sjednici koja je u toku, profesor Univerziteta Donja Gorica (UDG), Ivan Jovetić, izabran za novog predsjednika Savjeta Radio-televizije Crne Gore (RTCG), nakon što je sa te funkcije razriješen Vladimir Pavićević. Izbor Jovetića podržalo je šest članova Savjeta RTCG, dok su za Mima Draškovića glasala dva člana.

Dragana Tripković će, na predlog Jovetića, ostati potpredsjednica Savjeta RTCG.

Inače, ranije danas razrješenje Pavićevića je inicirao član Savjeta RTCG Mimo Drašković, a predlog su podržali Igor Tomić, Dragana Tripkovic,  Goran Sekulović i Slobodan Pajović.

Smjenu Pavićevića podržalo je šest članova Savjeta RTCG, dok su tri bila protiv. Glasanje je bilo tajno.

"Fascinira me kako insistirate na raspravi o programsko-produkcionim planovima koji su pali. Smatram da ste doprinijeli rušenju kredibiliteta Savjeta RTCG i predlažem da prva tačka bude glasanje o razrješenju predsjednika Savjeta", kazao je Drašković.

Član Savjeta RTCG, Goran Sekulović, rekao je da Javni servis ne bi trebalo da pravi neke vidljive greške, poput nedavno emitovanog priloga o fašizmu, sa tendenciozno biranim sagovornicima iz Crne Gore i Srbije.

"Kao predstavnik NVO, koje se bave ljudskim pravima, moja obaveza je da dignem glas protiv kršenja ljudskih prava. Pod plaštom demokratije se pokušava manipulisati građanima i pokazati da Crnoj Gori ne prijeti opasnost od četništva", rekao je Sekulović.

Pavićević je, međutim, kazao da mu je potpuno neprihvatljivo pripisivanje RTCG-u da brani četništvo i pokušaj dovođenja Javnog servisa u vezu sa nekim opozicionim strukturama.

Savjet će, kako je saopšteno danas, zatražiti sastanak s predstavnicima Ministarstva kulture, zbog kolektivnog ugovora za zaposlene u Javnom servisu.

I. Pejović - F. Rakonjac

Пратите нас на

Коментари26

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније