Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.L.B.

22. 03. 2018. 20:29   >>  20:23

IZMJENJENA LISTA

Većina ljekova najjeftinija u Crnoj Gori

Vlada je danas donijela Odluku o izmjenama i dopunama Odluke o utvrđivanju Liste ljekova od posebnog značaja za zdravlje osiguranih lica, koji se propisuju i izdaju na teret obaveznog zdravstvenog osiguranja.

Ministar zdravlja Kenan Hrapović je u diskusiji ukazao na činjenicu da je većina ljekova sa Liste najjeftinija u Crnoj Gori, odnosno da je 89 odsto ljekova sa Liste jeftinije u Crnoj Gori nego u Srbiji, u kojoj su inače cijene ljekova među najnižima u regionu.

“Lista, koja je stupila na snagu početkom godine, a čija je primjena počela 1. marta, otvorena je kako bi uz redovno ažuriranje bila upotpunjavana ljekovima u zavisnosti od potrebe pacijenata i prijedloga ljekara i farmakologa sa ciljem obezbjeđivanja građanima najadekvatnijeg liječenja, uvažavajući i ljekove za nove bolesti, koji su trend ne samo u Crnoj Gori, već i u svijetu”, saopšteno je iz Vlade.

Odlukom je propisano ovlašćenje Ministarstva zdravlja da u izuzetnim slučajevima može da odobri primjenu lijeka za liječenje rijetkih bolesti na teret sredstava Fonda za zdravstveno osiguranje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније