Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: P.R. [ Mina ]

23. 03. 2018. 16:48   >>  16:44

EU INTEGRACIJE

Ključno poznavanje stranih jezika

Poznavanje stranih jezika ključno je u kontekstu evropskih integracija i državni službenici moraju konstatno da ulažu u svoje znanje kako bi se na kvalitetan način sproveo proces pridruživanja Evropskoj uniji (EU), poručila je ministarka javne uprave, Suzana Pribilović.

Ona je to rekla na konferenciji "Engleski i profesionalne vještine za državne službenike" koja je danas održana u organizaciji Ministarstva javne uprave, British Council-a i Uprave za kadrove.

Pribilović je ukazala da je deset mjeseci od potpisivanja Protokola o saradnji na projektu "Engleski jezik i profesionalne vještine za javnu upravu Crne Gore" sa ciljem uspostavljanja saradnje na planu edukacije državnih službenika.

Prema njenim riječima, kroz program je prošlo više 300 službenika koji su imali priliku da unaprijede svoje profesionalne vještine i poznavanje engleskog jezika.

Pribilović je istakla da je poznavanje stranih jezika je ključno u kontekstu EU integracija, međunarodne mobilnosti, globalizacije ekonomije, privlačenja stranih investicija, participacije u međunarodnim organizacijama i konkurentnosti na tržistu rada.

"Sve ovo ukazuje da službenici u javnoj upravi moraju konstatno da ulažu u svoje znanje kako bi se na kvalitetan način sproveo proces pridruživanja EU i kako bi stali rame uz rame sa velikim državama i njihovim administrativnim kapacitetima", istakla je Pribilović.

Kako je dodala, jačanje administracije podrazumijeva stvaranje efikasnog sistema uprave, upravljanje administracijom, tako da se postojeća znanja, iskustva i talenti iskoriste na najbolji način.

"Profesionalni razvoj je proces koji traje i koji iziskuje konstantnu nadogradnju i ulaganja i sve naše strateške politike profesionalnog razvoja usmjerene su u tom pravcu", zaključila je Pribilović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније