Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: rtcg.me, Objavio: I. P. ]

28. 03. 2018. 07:33 >> 07:37
1

U DOMOVIMA ZDRAVLJA

Nema nestašice MMR vakcina

U domovima zdravlja nema nestašice MMR vakcina, saopšteno je Radio-televiziji Crne Gore (RTCG) iz Ministarstva zdravlja. Tvrde da brzo očekuju i novu isporuku. Oni pozivaju građane da vakcinišu svoju djecu i zaštite ih od te zarazne bolesti.

 

Iako je zbog epidemije morbila koja je prisutna u regionu, poraslo interesovanje za MMR vakcinom, građani nemaju razloga za brigu, uvjeravaju iz Ministarstva zdravlja

"Crna Gora ima dovoljno vakcina i vakcinacija teče po planu vakcinacija, koje je donio Institut za javno zdravlje, tako da građani ne treba da brinu", saopštila nam je Jelena Orović iz Ministarstva zdravlja.

Montefarm je na vrijeme raspisao tender i potpisao ugovor sa ponuđačem, tako da se brzo očekuje nova isporuka MMR vakcina.

"Moramo naglasiti da i dok naručene vakcine ne stignu u Crnu Goru, imamo dovoljne količine za nesmetan proces imunizacije i ovom prilikom pozivamo građane da vakcinišu svoju djecu i zaštite ih od ove zarazne bolesti", istakla je ona.

Dijana Drašković, RTCG

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније