Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: O.Z. ]

30. 03. 2018. 20:27   >>  31. 03. 2018. 00:22 3

PRESUDA LJEKARIMA

Knežević: Godina zatvora mala je kazna

Otac bebe koja je preminula od posljedica infekcije u novembru 2014. u bjelopoljskoj bolnici, Slaviša Knežević, smatra da su osuđeni ljekari trebali da dobiju veću zatvorsku kaznu nego što je presudio Apelacioni sud.

Apelacioni sud preinačio je presudu Višeg suda u Bijelom Polju i optužene ljekare osudio na po godinu dana zatvora. Tomislav Jeremić i Haka Tahirović prethodno su osuđeni na sedam mjeseci zatvora, a Zvonko Puletić i Jela Cimbaljević na šest mjeseci kućnog pritvora, jer nijesu spriječili infekciju pet beba.

Iako je kazna uvećana, roditelj preminule bebe kaže da nije zadovoljan.

"Godinu dana isuviše je malo. Zaprijećena kazna je od dvije do 12 godina za djelo koje su definitivno učinili. Malo je reći da nijesam zadovojlan, nemam riječi. Bogu hvala, krenulo je. Ovo je prvi slučaj kod nas, ali i u okruženju da je neko osuđen za smrt djeteta. Polako razbijamo tabue. Nadam se da će bilo koji ljekar odgovarati za svaki sljedeći slučaj", kazao je za RTCG Slaviša Knežević.

Branilac Drago Konatar danas nije želio da komentariše odluku Apelacionog suda, jer još uvijek nije upoznat sa sadržinom optužnice. U telefonskom razgovoru je istakao da je nezadovoljan i uznemiren preinačenom presudom.

Konatar kaže da je jednoglasan stav svih branilaca u postupku da nema dokaza za navedeno krivično djelo. Dodaje da su branioci očekivali da se postupak vrati na ponovno suđenje.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније