Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.L.B.

31. 03. 2018. 09:50   >>  10:41 2

ZVANIČNICI ČESTITALI USKRS

Očuvajmo povjerenje, toleranciju i poštovanje

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović uputio je čestitku povodom velikog praznika katoličkog Uskrsa, Nadbiskupu barskom i primasu srpskom Roku Đonlešaju i Biskupu kotorskom Iliji Janjiću.

"Svim vjernicima i vjernicama katoličke vjeroispovijesti, svještenstvu i Vama lično čestitam Uskrs i upućujem iskrene želje da radost velikog praznika doprinese posvećenosti u očuvanju povjerenja, tolerancije i poštovanja za bližnje – tih iskonskih vrijednosti na kojima smo utemeljili našu prošlost i gradimo srećnu budućnost", poručio je Vujanović.

Neka nas, kako kaže Vujanović, vječna simbolika žrtvovanja za opšte dobro učvrsti u opredjeljenju da budemo bezrezervno posvećeni zajedničkom napretku, za sve naše ljude i Crnu Goru,

"U to ime još jednom vam čestitam Uskrs, uz želje da sve domove ispuni radost velikog praznika i duh neprolaznih hrišćanskih vrijednosti", zaključio je Vujanović u čestitki. 

Brajović: Uskrs poziv na poštovanje i razumijevanje

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović čestitao je Uskrs vjernicima i svještenstvu koji ovaj praznik obilježavaju po gregorijanskom kalendaru. 

„Poslije burnih vremena naša zemlja je opstala i sačuvala multietnički i multikonfesionalni sklad, pa predstavlja primjer suživota u regionu i šire. Uvjeren sam da su praznici kao Uskrs, koji pozivaju na poštovanje i razumijevanje, uveliko doprinijeli da Crna Gora od svojih različitosti stvori prednost i bogatstvo.  Siguran sam da će građani Crne Gore svih nacija i vjeroispovijesti i dalje širiti tradicionalne vrijednosti kako prema svojim najbližima, tako i drugima sa kojima dijele napredak i izazove XXI vijeka.  U to ime vam čestitam Uskrs, dan koji nas poziva na ljubav, vjeru, poštovanje i prevazilaženje međusobnih različitosti", poručio je Brajović.

Marković: Samo na vrlinama zajedništva i razumijevanja možemo graditi bolju zajednicu

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković čestitao je u ime Vlade Crne Gore i svoje lično Uskrs najvišim velikodostojnicima i vjernicima Katoličke crkve u Crnoj Gori poželjevši im dobro zdravlje i sreću.

„Neka Uskrs i njegova poruka pobjede života nad smrću – u domove vjernika unesu radost i osnaže sklad među najbližima, prijateljima i komšijama. Vjera je simbol zajedništva i razumijevanja, i samo sa tim vrlinama možemo graditi bolju zajednicu za sve ljude, bez obzira na naciju i opredjeljenje. A upravo na temeljima suživota i tolerancije, Crnu Goru smo izgradili kao evroatlantsku i demokratsku. Jednako tako i danas, posvećeno i predano, radimo na unapređenju kvaliteta života svakog pojedinca, da bi se u Crnoj Gori živjelo standardom koji će dostizati evropski", stoji u uskršnjoj čestitki predsjednika Vlade upućenoj Nadbiskupu Barskom monsinjoru Roku Đonlešaju i Biskupu Kotorskom Iliji Janjiću.

Marković u čestitki navodi da su praznični trenuci i prilika da slavimo život i osnažimo vjeru u dane koji su ispred nas.

Zenka: Praznik da protekne u duhovnom miru

Ministar za ljudska i manjinska prava Mehmed Zenka, u ime tog resora i u svoje ime, uputio je uskršnje čestitke nadbiskupu barskom, monsinjoru Roku Đonlešaju, biskupu kotorskom, monsinjoru Iliji Janjiću, sveštenstvu i redovništvu i katoličkim vjernicima, kao i protestantskim crkvama i svima onima koji ovaj veliki hrišćanski praznik proslavljaju po gregorijanskom kalendaru.

"U susret Uskrsu, najiskrenije želim da se svi koji ga proslavljaju prisjete osnovnih vrijednosti i postupaju u skladu sa istim. Neka ovaj veliki hrišćanski praznik protekne u duhovnom miru, razumjevanju i toleranciji i neka neka osnaži i istakne trajne ljudske vrednosti u Crnoj Gori", poručio je Zenka.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније