Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.L.B.

01. 04. 2018. 08:20 >> 08:16

ĐUROVIĆ OBEĆAVA

HN: Kolektor će biti završen do maja

Radnici hercegnovskog preduzeća Vodovod i kanalizacija preuzeli su upravljanje postrojenjem za preradu otpadnih voda u mjestu Nemila, nakon što je turska kompanija Maks Gintaš, još prije nekoliko mjeseci napustila gradilište.

Opština je sa njima raskinula ugovor, jer još od 2012. nijesu uspjeli da projekat 8,8 miliona eura dovedu do kraja. Potpredsjednica Opštine Danijela Đurović, koja je preuzela brigu o ključnim infrastrukturnim objektima, za Radio Crne Gore kaže da razmatraju najboilji način na koji bi se projekat završio.

"Postojeći izvođač je odradio veliki dio posla. Ako gledamo u građevinskom smislu 97 odsto posla je završeno, međutim nijesu uspjeli da nas ubijede da su u stanju da završe ovaj objekat. S obzirom da se radi o fidikovom ugovoru koji ima određene specifičnosti, nakon raskidanja postojećeg postoji mogućnost pregovaranja i obnavljanja pod novim ugovorom" , istakla je Đurović.

Ukoliko uskoro ne bude postignut dogovor, Opština će tražiti novog izvođača što će povećati troškove, ali kako naglađava Đurović, postrojenje mora biti završen.

"Prva stvar je da postrojenje funkcioniše, drugo angažovali smo konsultanta za tehničku pomoć i procjenu stanja na postrojenju kao i pomoć zaposlenima" , rekla je Đurović.

Potpredsjednica Opštine tvrdi da će radovi na postrojenju i kanalizacionom kolektoru biti završeni do kraja aprila.

Ljiljana Vukotić , RTCG

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније