Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.L.B.

05. 04. 2018. 14:19   >>  14:21 1

SKUP U PODGORICI

Zaštititi prava djece u Palestini

Povodom 5. aprila, Dana djeteta u Palestini, i iz Crne Gore je poslata poruka o potrebi zaštite prava djece u Palestini.

Kršenja osnovnih prava i sloboda palestinske djece i to na nehuman i brutalan način koji traumatizuje djecu i ostavlja dugoročne posljedice je apsolutno neprihvatljiv i treba biti osuđen sa svih adresa, poručeno je sa skupa na kojem su govorili ambasador Palestine Rabii Alhantouli, zamjenica Zaštitnika ljudskih prava i sloboda Snežana Mijušković i koordinatorka NVO Centar za prava djeteta, Jelena Gluščević.

Međunarodne agencije, zemlje pojedinačno kao i organizacije civilnog društva imaju kolektivnu odgovornost da zaštite i implementiraju međunarodno pravo, posebno Konvenciju UN o pravima djeteta.

"Nekažnjivost Izraela za kršenje prava zagarantovanim konvencijama i nefikasnost međunarodnih mehanizama u zaštiti prava djece u Palestini su razlozi za oglašavanje alarma i konačno stavljanje interesa djece ispred drugih interesa", poručeno je skupa.

Na skupu je poručeno i da svaka zemlja, pa tako i Crna Gora, treba da uzme u obzir izraelski dosije o kršenju međunarodnog prava u procesu uspostavljanja bilateralnih odnosa sa tom zemljom. "Jer u 21 vijeku je neprihvatljiva tišina međunarodne zajednice na flagrantna kršenja osnovnih ljudskih prava u Palestini", poručili su učesnici.

Skup su organizovale Ambasada Palestine i Građanska alijansa.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније