Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

05. 04. 2018. 17:47   >>  17:47 2

HERCEG NOVI

Za legalizaciju od 30 do 150 € po kvadratu

Odbornici hercegnovske Skupštine opštine danas su usvojili Odluku o naknadi za komunalno opremanje građevinskog zemljšta za bespravne objekte.

Legalizacija bespravno podignutih objekata koštaće vlasnike u hercegnovskoj opštini od 30 do 150 eura po kvadratu, u zavisnosti u kojoj od šest gradskih zona se objekat nalazi.

Vlasnici osnovnih objekata za stanovanje do 150 kvadrata dobiće popust od 70 odsto, plus 15 odsto popusta za jednokratnu uplatu naknade.

Odluku su kritikovali iz opoziciong DPS, jer je, prema riječima Mladena Kadića, paušalno primijenjena procedura obračuna naknada i neće motivisati vlasnike da se prijave za legalizaciju. Prema njegovim tvrdnjama, legaliacija objekta od 100 kvadrata, koja na primjer u Podgorici košta 2000 eura, u Herceg Novom će koštati preko šest hiljada.

Odbornici DPS-a su tražili da osnovni objekti do 100 kvadrata budu oslobođeni plaćanja naknade, ali to nije prihvaćeno.

Hercegnovska skupština danas je donijela odluku i o novom zaduženju kod banaka u iznosu od pola miliona eura, za, kako je navedeno, hitne investicije.

Andrija Radman iz DPS-a je zamjerio što predlagač nije naveo o kakvim se investicijama radi i zatražio da na svakoj narednoj sjednici odbornici budu obaviješteni o utrošenim sredstvima, što vladajuca većina nije prihvatila.

Izlglasano je i zaduženje za preduzeća "Čistoća DOO" za 250.000 eura i "Vodovod DOO" za 120.000 eura.

Usvojen je i program mjera za pripremu turističke sezone, na koji su takođe imali zamjerku odbornici DPS-a. Između ostalog, zameraju što Turistička organizacija pod stavkom propagandne djelatnosti pomaže sa 80.000 eura izgradnju trotoara u Igalu.

Ljiljana Vukotić, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније