Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: O.Z. ]

05. 04. 2018. 20:36   >>  20:31

BIVŠI DOM VOJSKE

"Kulturno jezgro" biće završeno do kraja godine

Muzički centar, Crnogorska kinoteka i Filmski centar do kraja godine će dobiti novi dom.

Ministar kulture Aleksandar Bogdanović, kako je saopšteno, obišao je danas sa predstavnicima Direkcije javnih radova, Muzičkog centra i Crnogorske kinoteke, objekat nekadašnjeg Doma vojske u Podgorici, čija se rekonstrukcija privodi kraju.

U tom objektu, koje će biti svojevrsno kulturno jezgro, biće smještene tri institucije kulture: Muzički centar, Crnogorska kinoteka i Filmski centar.

"Prva faza radova koja je obuhvatala građevinske i građevinsko-zanatske radove je je završena u prethodom periodu, dok je sada u toku druga faza koja podrazumijeva radove na enterijeru, scenskoj i audio i video tehnici. Kako je najavljeno danas, završetak radova na objektu očekuje se krajem II kvartala 2018. godine", saopšteno je iz Ministarstva kulture.

Objekat je površine 10.529 m2 i u njegovu rekonstrukciju je uloženo oko 13.190.000 eura.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније