Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Mina; B.V.

06. 04. 2018. 13:48 >> 14:03
2

STIJEPOVIĆ PODRŽAO

PG da ima ulicu Đura Draškovića i Boža Petrović

Gradonačelnik Glavnog grada, Slavoljub Stijepović, primio je i podržava inicijativu da trg, bulevar ili ulica u Podgorici dobije naziv Za pravo, čast i slobodu Crne Gore, kapetana Đura Draškovića i vojvode Boža Petrovića.

„Čast nam je i zadovoljstvo što smo danas primili ovu inicijativu, koju ću, kao gradonačelnik Podgorice i građanin Crne Gore, apsolutno podržati u nadi da će i odbornici u Skupštini Glavnog grada, koji donose konačnu odluku, uraditi isto“, saopštio je Stijepović.

On se, kako je saopšteno iz PG Biroa, sastao sa delegacijom koja mu je uručila inicijativu da trg, bulevar ili ulica u Podgorici dobije naziv Za pravo, čast i slobodu Crne Gore, kapetana Đura Draškovića i vojvode Boža Petrovića.

Režiser Željko Sošić, jedna od podnosioca inicijative, kazao je da su svjesni značaja i onoga što za crnogorsko državno biće predstavljaju borci Božićnog ustanka, kao i da se nadaju da će zajednički ispraviti učinjenu istorijsku nepravdu.

Sošić je kazao da se nada da će Glavni grad naći trg, bulevar ili ulicu dostojne da nose naziv po junacima bez kojih ne bi bilo crnogorskog identiteta i države.

Ističući da se radi o inicijativi specifične težine, kojoj se mora dati veći značaj, publicista i nekadašnji urednik Radija Titograd, Danilo Burzan, zahvalio je upravi Grada na nastojanju da na ovaj način uvaži istaknute junake i prve žrtve Božićnog ustanka.

Sastanku su prisustvovali i akademik Vukić Pulević, predstavnik navijačkih grupa Dukljani i Old boys 1987, te organizacije Vuci gorski, a kao poseban gost, profesorica u penziji Vida Drašković, snaha kapetana Đura Draškovića.

Prethodnih dana stotine Podgoričana potpisali su tu inicijativu, pa je ona dobila i karakter peticije, a veliki broj građana kazao je da želi da prisustvom ispred upravne zgrade Glavnog grada u vrijeme predavanja peticije iskaže svoju podršku.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније