Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

06. 04. 2018. 21:26   >>  21:24 7

PROVJERILI SMO

Ko od ministara radi na neradni dan?

Zaposleni imaju pravo na neradne dane tokom Vaskrsa, pa tako i članovi Vlade koji slave Vaskrs. I svi oni trebalo bi da dobiju uvećane dnevnice, ako rade u petak, nedjelju i ponedjeljak. A za dobar dio ministarstava danas je bio radni dan, pa smo provjerili jesu li na poslu.

Kao i svaki praznik i Vaskrs je ispraznio podgoričke ulice. Kad se vikendu dodaju i neradni petak i ponedjeljak, prilika je to za mnoge koji praznuju za pravi mali odmor.

Kako je Crna Gora sekularna država, oni kojima nije danas praznik trebalo bi da su na radnom mjestu. Tako je i u Vladi, pa dok kolege praznuju ministar zdravlja Kenan Hrapovic vrijeme provodi u kancelariji u što smo se i sami uvjerili. I nije sam.

"Danas je u Ministarstvu pet zaposlenih koji obavljaju redovne aktivnosti i funkcioniše se savim normalno. Slično kao i svaki drugi dan, sa jednom mnogo manjom dinamikom nego što su inače uobičajeni radni dani u Ministarstvu zdravlja", kazao je Hrapović Televiziji Crne Gore (TVCG).

Hrapović kaže da mu odgovara mir da završi nagomilane obaveze.

"Čitam mejlove, odgovaram na poštu građanima, saradnicima, jer komuniciramo, kako direktno tako i putem informacionih tehnologija. Uobičajen radni dan sa nižim intezitetom od svakodnevnog"?.

Za razliku od Hrapovića, ostalih pet ministara kojima je Vaskrs ne lični, no prijateljski praznik, nijesmo vidjeli. Sa jednim smo se čuli - ministrom unutrašnjih poslova Mevludinom Nuhodžićem. Vrata njegovog kabineta danas su bila otvorena za razgovor, ali ne i za snimanje, jer mu je, kaže, snimanja preko glave pa ga izbjegava i kad pođe kod ljekara.

Ministrima saobraćaja i rada i socijalnog staranja, Osmanu Nurkoviću i Kemalu Purišiću, danas je bio dan za sastanke, kazale su nam njihove sekretarice. Ni do ministra prosvjete Damira Šehovića nijesmo stigli, jer kada smo ga tražili, kažu, da je baš tada izašao, a tek ministra za ljudska i manjinska prava Mehmeta Zenku nijesmo mogli stići, jer on je, kažu danas na službenom putu.

O svakom smo makar nešto čuli, o potpredsjedniku Vlade Rafetu Husoviću ništa, jer je u njegovom kabinetu telefon uzalud zvonio. Tako stoje stvari sa ministrima koji ne slave. Sa svim ostalima koji slave, a rade, kad već ne odmaraju trebalo bi da zarade.

"Petak, nedjelja i ponedjeljak spadaju u vjerske praznike i shodno zakonu i opštem kolektivnom ugovoru poslodavac je dužan da sve zaposlene na dan praznika koji su te vjeroispovjesti vjernici, da im uplati zaradu 150 posto", kaže predsjednik Unije slobodnih sindkata Srđa Keković.

Marija Radulović, TVCG

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније