Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Radio Jadran, Objavila: J.B.Č. ]

11. 04. 2018. 21:55   >>  21:50

HERCEG NOVI

Nema više "divlje" deponije na Šištetu

Uklanjanje višegodišnjeg otpada i rušenje 10 koliba na Šištetu, u Igalu, gdje su prije preseljenja u Drenovik živjele romske porodice, nastavljeno je po nalogu Službe komunalne policije i inspekcijkog nadzora.

Rušenje koliba izvodi građevinska firma Bekomerc, a očekuje se da će radovi biti završeni do kraja dana. Opad na deponiju Tisove grede odvoze kamioni preduzeća Čistoća.

Radnici hercegnovskih preduzeća Čistoća i Komunalno stambenog započeli su još u februaru sanaciju "divlje" deponije u naselju Šištet. Otpad su na toj lokaciji romske porodice decenijama nagomilavale i on je počeo da se rasipa prema magistrali i trotoaru, zbog čega su građani negodovali.

Radovi su, međutim, odlagani zbog loših vremenskih prilika, a čekalo se i preseljenje Roma u novih šest kuća u naselju Drenovik.

Inače, ovaj dio na brdu Šištet u vlasništvu je Instituta Dr Simo Milošević, koji je u junu 2016. godine tužio romske familije zbog uzurpacije zemljišta i bespravno podignutih objekata.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније