Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.L.B.

13. 04. 2018. 12:32   >>  12:31

BOŠKOVIĆ NAJAVIO

Širiće vojno-diplomatsku mrežu

Ministarstvo odbrane Crne Gore, u skladu sa mogućnostima i potrebama, nastaviće da jača vojno-diplomatsku mrežu u inostranstvu, kazao je ministar Predrag Bošković na sastanku sa vojno-diplomatskim predstavnicima u inostranstvu.

Najavio je da će se ubuduće sagledati i konkretizovati širenje ove mreže, u cilju što kvalitetnijeg međunarodnog predstavljanja Crne Gore i profesionalnog ispunjavanja nacionalnih odbrambenih i bezbjednosnih ciljeva, saopšteno je Ministarstva odbrane.

Bošković je sa saradnicima održao je redovne godišnje konsultacije sa vojno-diplomatskim predstavnicima Crne Gore akreditovanim u inostranstvu.

Bošković je istakao važnost obavljanja dužnosti izaslanika odbrane u inostranstvu, uzimajući u obzir da direktno zastupaju interese naše zemlje, Vlade Crne Gore, kao i Ministarstva odbrane i Vojske Crne Gore.

“Naglasio neophodnost aktivnog angažmana u zemljama prijema, odnosno svakodnevno i sveobuhvatno održavanje bilateralnih odbrambenih odnosa sa savezničkim zemljama, što je od presudne važnosti za jačanje međusobnog povjerenja i pozicioniranja Crne Gore kao kvalitetnog i pouzdanog saveznika”, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Vojno-diplomatski predstavnici informisali su ministra o realizovanim bilateralnim i multilateralnim aktivnostima u protekloj godini i upoznali ga sa ključnim prioritetima za rad u narednom periodu.

“Oni su iskazali zadovoljstvo saradnjom sa nadležnim institucijama u zemljama u kojima su akreditovani, kao i podrškom koju dobijaju iz matične institucije. Istakli su da samo zajedničkim djelovanjem, strateški ciljevi Crne Gore mogu u potpunosti biti ostvareni”, navodi se u saopštenju.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније