Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina; Objavila: J.B.Č. ]

16. 04. 2018. 12:40 >> 12:35
2

ODBOR ZA BEZBJEDNOST

Zajedničkim aktivnostima zaustaviti kriminalce

Odbor za bezbjednost i odbranu insistira na daljem jačanju zajedničkih aktivnosti svih državnih organa, kako bi se bezbjednosna situacija u Crnoj Gori poboljšala, nakon nemilih i uznemirujućih događaja, krajem marta u Podgorici.

To se navodi u zaključcima Odbora koji su dostavljeni parlamentu, nakon razmatranja aktuelne bezbjednosne situacije u Crnoj Gori.

Odbor je pozdravio koordiniranu i efikasnu akciju nadležih službi koja je uslijedila nakon sjednice Vijeća za nacionalnu bezbjednost i donesenih zaključaka i preporuka.

"Odbor smatra da će se ovakvim djelovanjem u narednom periodu stati na put kriminalcima i organizovanim kriminalnim grupama da bi građani
bili bezbjedni, a njihova imovina zaštićena", kaže se u zaključcima.

Odbor je, na sjednici 12. aprila, konstatovao da je Agencija za nacionalnu bezbjednost prošle godine nastavila da djeluje na planu pružanja doprinosa u cilju očuvanja i unaprjeđenja nacionalne, regionalne i kolektivne bezbjednosti.

Navodi se da su kao prioritetne postavljene
prijetnje od djelovanja organizovanih kriminalnih grupa, prevashodno na planu izvršenja teških krivičnih djela.

"Uočeno je da je veliki broj različitih izazova i prijetnji uticao na ukupni bezbjednosni ambijent i da je, iako se protekla godina generalno
može okvalifikovati kao stabilna, neophodno nastaviti sa prilagođavanjem radi pružanja dinamičnog i efektivnog odgovora na nove izazove i prijetnje ukupnom bezbjednosnom ambijentu", navode iz Odbora.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније