Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.L.B.

17. 04. 2018. 14:10   >>  14:05 4

MEDENICA KATNIĆU:

Ispitati pritužbu, zaštiti autoritet sudija

Predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica pozvala je glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića da ispita pritužbu jedne stranke o navodnoj korupciju u Vrhovnom sudu i da, u slučaju da je riječ o lažnim tvrdnjama, "zaštiti autoritet suda i sudija".

Portalu RTCG iz Vrhovnog suda dostavljeno je pismo koje je Medenica proslijedila glavnom specijalnom tužiocu Milivoju Katniću u kojem  nezadovoljna stranka u sudskom procesu, Dragoljub Dajević iz Bijelog Polja, optužuje sutkinju Vrhovnog suda Vesnu Begović za navodnu korupciju.

Medenica u pismu poziva Katnića da, ukoliko nakon sprovedenog izviđaja utvrditi da je u pitanju lažna tvrdnja, preduzme dalje mjere u cilju zaštite autoriteta suda i sudija.

“Ukoliko nakon sprovedenog izviđaja utvrdite da je u pitanju lažna tvrdnja, potrebno je da preduzmete dalje mjere u cilju zaštite autoriteta suda i sudija, s obzirom na to da su u posljednje vrijeme ovakve pojave prisutne i na javnoj sceni i kao takve urušavaju povjerenje građana u rad sudova i sudija”, navela je Medenica.

Vrhovnom sudu Crne Gore obratio se Dragoljub Dajević iz Bijelog Polja dopisom naslovljenim na sudiju Vesnu Begović, a kovertiranim na predsjednicu suda, u kojem navodi da je u saznanju da je sudija Begović, kao postupajuća u predmetu Rev.br. 9/17 “uzela novac”, kako bi donijela odluku.

“Napominjemo da je u pitanju teška kvalifikacija, kojom se prebacuje inkriminišuće ponašanje sudiji u vidu primanja mita, koje očigledno nije izolovana pojava ove vrste. Interesantno je da Dragoljub Dajević u svom pismu ističe da su mu činjenice o ponašanju sudije poznate iz riječi njegove majke, iako je on u spornom odnosu upravo sa svojom majkom u predmetu Rev.br. 9/17 Vrhovnog suda Crne Gore”, navodi Medenica.

Katniću je dostavila i dopis stranke, kako bi u izviđajnom postupku izvršio provjeru tih navoda.

Predsjednica Vrhovnog suda ističe i da se Dragoljub Dajević iz Bijelog Polja, osoba koja je podnijela pritužbu na rad sudije, više puta obraćala Vrhovnom sudu Crne Gore pritužbama na rad sudova.

“Napominljemo da se ova stranka ranije više puta obraćala Vrhovnom sudu Crne Gore pritužbama na rad sudova od prvog do trećeg stepena, a sve vezano za parnične postupke koje vodi pred Osnovnim i Višim sudom u Bijelom Polju, te Vrhovnim sudom Crne Gore”, navodi Medenica u pismu Katniću.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније