Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R. [ Mina ]

18. 04. 2018. 16:08 >> 16:02

OCIJENJENO NA KONFERENCIJI

Vlada posvećena reformi javne uprave

Donošenjem Zakona o državnim službenicima i namještenicima u roku planiranom Strategijom reforme javne uprave, Vlada pokazuje jasno opredjeljenje i punu posvećenost ostvarenju zacrtanih ciljeva u toj oblasti, saopšteno je na konferenciji koja je danas počela u Podgorici.

Dvodnevnu konferenciju na temu „Izazovi u susret primjene novog Zakona o državnim službenicima i namještenicima“ organizovali su Ministarstvo javne uprave i Uprava za kadrove.

Državni sekretar Ministarstva javne uprave, Goran Jovetić, podsjetio je da novi Zakon o državnim službenicima i namještenicima stupa na snagu 1. jula.

Kako je naveo, poseban akcenat je stavljen na poboljšanje nivoa odgovornosti i stručnosti državnih službenika i namještenika i unaprjeđenje normativnog okvira za službenički sistem.

Prema riječima Jovetića, stvoreni su uslovi za kvalitetnije upravljanje ljudskim resursima u smislu zapošljavanja i napredovanja po sistemu zasluga, kao i za jačanje profesionalizma, odgovornosti, otvorenosti i efikasnosti, kako na državnom, tako i na lokalnom nivou.

„Donošenjem ovog zakona u roku planiranom Strategijom reforme javne uprave za period 2016-2020, Vlada pokazuje jasno opredjeljenje i punu posvećenost ostvarenju zacrtanih strateških ciljeva u oblasti reforme javne uprave“, naglasio je Jovetić.

Kako je saošpšteno iz Ministarstva, cilj organizovanja konferencije je predstavljanje novog Zakona o državnim službenicima i namještenicima, kao i izazovi kod primjene u narednom periodu.

„Unaprjeđenje službeničkog sistema će biti u fokusu, ne samo na centralnom nivou, već i na lokalnom nivou kroz novi Zakon o lokalnoj samoupravi“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da će na konferenciji predstavnici SIGMA-e prezentovaće rezultate sprovedene analize i buduće izazove kod profesionalizacije visoko rukovodnog kadra u državnoj upravi Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније