Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

20. 04. 2018. 08:34 >> 08:27
2

ROŽAJE

Šteta od vjetra 110 hiljada eura

Rožajska Komisija za procjenu štete od elementarnih nepogoda završila je obilazak oštećenih domaćinstava. Šteta od olujnog vjetra koji je sredinom marta zahvatio to područje procijenjena je na 110 hiljada eura.

Opštinska komisiji za procjenu šteta od elementarnih nepogoda, završila je obilazak 39 rožajskih domaćinstava koja su pretrpjela štete nastale prilikom nevremena koje je polovinom marta zahvatilo to područje, kada je snažan vjetar, olujne jačine, pričinio velike štete uglavnom na individualnim stambenim objektima.

Prema riječima Irfana Tahirovića, člana komisije, šteta je procijenjena na 110.000 eura.

"U predhodnih skoro mjesec, Komisija je na osnovu podnijetih zahtjeva obišla 39 domaćinstava koja su pretrpjela štetu od nevremena", kazao je Tahirović.

Najviše štete, kako je kazao, vjetar je nanio domaćinstvima u selima, Jablanica, Vuča, Crnča i Klanac kao i na gradskom području u ulici "Oslobođenja", odnosno Kovačkoj mahali.

"Na individualnim objektima od nevremena su uglavnom stradali krovovi ali ima i drugih oštećenja. Štete koje su nastale na infrastrukturi-lokalnim putevima i elektromreži, nijesu obuhvaćeni ovim izvještajem", kazao je Tahirović.

On je rekao da će konačan spisak oštećenih objekata i procjenu štete, Opštinska komisija, proslijediti nadležnoj vladinoj komisiji koja odlučuje o isplati tih šteta, podnosiocima zahtjeva.

Faruk Kalić, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније