Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R.

20. 04. 2018. 10:40 >> 10:35

OD DANAS

Izložba vodenog svijeta u Kotoru

Izložba fotografija i eksponata biljnog i životinjskog vodenog svijeta "Vodena čarolija", autora Nade Bubanje i Katarine Burzanović biće otvorena večeras u 19 sati u JU Kulturnom centru „Nikola Đurković“ Kotor.

"`Vodena čarolija` govori o vodenom živom svijetu sa prostora Crne Gore. Akcenat izložbe je na vodenim biljkama i ribama kako slatkovodnih basena, tako i mora. Izlozba je edukativnog karaktera i namijenjena je širokoj publici ali prvenstveno djeci školskog uzrasta", istakli su iz Kulturnog centra.

Kako su kazali, svi zainteresovani izložbu mogu pogledati do 18. maja 2018.

"Cilj izlozbe je informisati širu javnost o ljepotama tj. čaroliji vodenog svijeta koji zivi u vodi i na vodi kao i pokazati prirodne ljepote tih ekosistema. Ihtioloska zbirka Prirodnjačkog Muzeja Crne Gore broji nešto preko 100 eksponata, Od toga su dvije trećine mokri preparati, a ostatak dermoplasticnipreparati. Veliki dio zbirke je zaostavština nekadašnjeg Zavoda za zaštitu prirode. Sve vrste iz zbirke su sa područja Crne Gore", naglasili su iz Kulturnog centra.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније