Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R.

20. 04. 2018. 15:50 >> 15:44
8

ĐUROVIĆ TVRDI

"Netačni navodi koje je citirao Pažin"

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Zoran Pažin je citirao nalaze iz Analize medijskog sektora u Crnoj Gori, koji je pripremila radna grupa JUFREX-a, koji nijesu tačni, kazao je direktor Media centra Goran Đurović.

Kako je saopštio Đurović, u Analizi je navedeno: `Politička previranja 2016. godine su rezultirala privremenom Vladom u kojoj su vladajuća partija i opozicija morale da dijele vlast u obimu kao nikada prije. Jedan od zahtjeva opozicije odnosio se na promjene u rukovodećoj strukturi RTCG i više prostora za imenovanje članova Savjeta koji nijesu blisko povezani sa dominantnom strankom. Rezultat je bio sastav Savjeta koji je, po prvi put, kontrolisala tradicionalna opozicija. Taj novi Savjet je odmah imenovao generalnog direktora, koji je sa druge strane na brojne važne pozicije postavio pojedince drugačijeg političkog pedigrea.`

"Crnogorska javnost, a i gospodin Pažin, zna da je 2016. zahtjev opozicije u pregovorima o održavanju parlamantarnih izbora bio vezan za podnošenje ostavke tadašnje direktorice TVCG Radojke Rutović. Nije bilo nikakvog zahtijeva opozicije koji se odnosio na promjene u Savjetu RTCG. Rezultat pregovora vlasti i opozicije bilo je podnošenje ostavke bivše direkorice Rutović i njenih koleginica. Nije bilo nikakvih izmjena u Savjetu RTCG tako da je netačan nalaz da je Savjet RTCG `po prvi put kontrolisala tradicionalna opozicija", kazao je on.

Đurović je poručio i da je  netačno da je nekakav novi Savjet RTCG odmah imenovao generalnog direktora koji je na važne pozicije postavio pojedince “drugačijeg političkog pedigrea.”

"Savjet RTCG imenovan je u junu 2014. i nije se mijenjao sve do nezakonitih smjena u novembru i decembru 2017.  Taj isti Savjet RTCG je, većinom glasov,a izabrao Rada Vojvodića za generalnog direktora 2015.a smijenio ga u decembru 2016.Taj isti Savjet RTCG je izabrao Andrijanu Kadiju za generalnu direktoricu u martu 2017.  što jasno ukazuje na činjenicu da su netačni nalazi koji govore o navodnoj kontroli `tradicionalne opozicije`. Ukoliko se autori ove Analize ne ograde od ovog dijela dokumenta, koji je generalno posmatrano dobar, smatraćemo da su netačni podaci unijeti za potrebe Demokratske partije socijalista kako bi, na osnovu netačnih navoda, opravdali svoje protivzakonito djelovanje i smjene u Savjetu RTCG", saopštio je direktor Media centra.

 

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније