Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.L.B.

21. 04. 2018. 09:57   >>  09:50

NIKŠIĆ

Sportom do inkluzija djece sa smetnjama u razvoju

Sportsko-rekreativno društvo, Specijalna olimpijada Nikšić organizovalo je juče dan fudbala za djecu sa intelektualnim smetnjama, u sklopu projekta koji realizuju u saradnji sa Ministarstvom sporta.

Nakon dana posvećenog košarci, članovi specijalne olimpijade Nikšić juče su igrali fudbal. Tridesetak djece kombinovanih timova poslalo je juče veliku poruku, kako se kroz sport na kvalitetan način može sporoviditi inkluzija djece sa smetnjama u razvoju. 

Njihova misija traje već osam godina, a za to vrijeme Stefan Jokić nakupio je čak tridesetak medalja sa raznih takmičenja. Ideja je potekla iz dnevnog centra za djecu sa smetnjama u razvoju, čiji je korisnik i Stefan.

Za sve aktivnosti društvo ima podršku Specijalne olimpijada Crne Gore i prije svega Ministarstva sporta kroz projekat vrijedan pet i po hiljada eura.

Nakon košarke i fudbala, članovi specijalne olimpijade, kojiih je ukupno 50, što djece sa smetnjama u razvoju, što trenera i učenika volontera, svoje aktivnosti nastaviće narednih mjeseci učešćem na takmičenjima iz atletike, stonog tenisa i drugih disciplina.

Darko Bulatović, TVCG

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније