Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.L.B.

21. 04. 2018. 15:30   >>  15:23

PROLJEĆNI VIKEND

Najmlađi učili o poljoprivredi

Ministarstvo poljoprivrede i ove godine obogatilo je program manifestacije “Dječiji proljećni vikend” sadržajima za djecu.

Najmlađi posjetioci manifestacije, koja se održava u Delta City centru, danas su imali priliku da na zabavno – edukativnoj radionici Ministarstva uče o poljoprivredi, proizvodnji bezbjedne i kvalitetne hrane i prednostima domaćih proizvoda.

Ove godine edukativna radionica bila je posvećena Programu Kupujmo domaće, koji je pokrenula Vlada Crne Gore u saradnji sa privrednicima i trgovačkim lancima, a u cilju promocije i boljeg plasmana domaćih proizvoda.

Uz pomoć predstavnika Ministarstva i nekoliko mladih farmera koji su prošle godine kroz program bespovratne podrške Ministarstva pokrenuli biznis u oblasti poljoprivrede, djeca su na radionici imala mogućnost da sami posiju sjemena raznih vrsta povrća, koje će kasnije sami uzgajati u svojim baštama.

"Učili su kako pčele prave med, zašto je med najbolji slatkiš, ali i zašto su pčele, kao glavni oprašivači, važni za opstanak prirode. Posebno su bili oduševljeni prilikom da vide pčele smještene u specijalnoj staklenoj košnici, da probaju pčelarsko odijelo i kape, koje je za ovu priliku obezbijedio Savez pčelarskih organizacija Crne Gore", saopšteno je iz Ministarsva poljoprivrede.

Upoznati su sa procesom proizvodnje povrća, voća, grožđa i vina, kao i drugih proizvoda po kojima je prepoznatljiva crnogorska poljoprivreda. Zabavili su se i uz edukativne bojanke sa motivima domaćih životinja i njihovih proizvoda.

Djeci i njihovim roditeljima predstavljen je značaj kupovine i konzumiranja kvalitetnih i svježih domaćih proizvoda, kao i značaj kupovine domaćih proizvoda za razvoj domaće privrede i rast standarda svakog pojedinca i cijelog crnogorskog društva.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније