Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.L.B.

23. 04. 2018. 07:48   >>  10:22

INTENZIVNI RADOVI

Gusinje na ljeto dobija zgradu Opštine

Gusinju, našoj najmlađoj Opštini potrebne su zgrade u kojima će biti smješteni lokalne institucije, uveliko se grade. Kažu da bi trebalo da budu završene do kraja ljeta.

Gusinje će konačno, nakon skoro četiri godine od povratka nezavisnosti Opštine, dobiti zgradu nemijenjenu lokalnoj administraciji čija je izgradnja započeta još dok je Gusinje bilo u sastavu Plavske opštine. Radovi su nastavljene 10. aprila, a ostalo je još da se uradi fasada i opremi unutrašnjost.

“Vjerujem da ćemo se sredinom ljeta useliti u taj objekat i to će mnogo značiti za administraciju, kako bi smo onako na pravi način mogli da obavljam svoje poslove.  Ubrzano se radi na rekonstrukciji zgrade budućeg odjeljenje bezbjednosti MUP-a Crne Gore”, poručuje predsjednica Opštine Gusinje Anela Čekić.

I ne samo to predsjednica opštine Anela Čekić najavljuje intenzivnu građevinsku sezonu.

“Započeti su radovi na zgradi pijace odnosno na objektu koji će pored pijačnog prostora imati prostor za smještaj Služba zaštita i spašavanja i Komunalnog preduzeća sa garažama za vozila tih preduzeća. Isto tako ono što Ministarstvo rada i socijalnog staranja treba da počne da gradi, to je višenamenski objekat gdje će se smjestiti pet odeljenja državnih organa”, poručila je Čekić.

Gusinjani ističu da je vrijeme za ozbiljnije projekte. Kažu da je trebalo da se realizuju najavljene investicije, navode da u Gusinju nema ni banka.

Gradiće se i most na rijeci Vruji. U planu je rekonstrukcija vodovodne mreže i lokalnih puteva i ne samo to ističe Čekić.

Dugo se u Gusinju čekalo na značajnija ulaganja. Za nešto manje od četiri godine nije mnogo toga urađeno, po najviše zahvaljujući političkoj koji krizi zbog koje je jedno vrijeme ni lokalni parlament nije funkcionisao.

Sada je kaže Čekić došlo vrijeme da i najmlađa crnogorska opština krene putem razvoja.

Krsto Čabarkapa, TVCG

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније