Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

24. 04. 2018. 14:31   >>  14:25 2

REGISTROVANO PARTNERSTVO

Zakon o osobama istog pola bez podrške DF-a

Demokratski front neće podržati najavljeni Zakon o registrovanom partnerstvu osoba istog pola, kazao je funkcioner te partije Miodrag Bešović, uz ocjenu da se Zakon kosi sa svim tradicionalnim vrijednostima Crne Gore.

"Iako su predloženim nacrtom zakona, kako navode, zadovoljni predstavnici Vlade, ali i nevladinog sektora koji su uključeni u izradu, smatramo da se ovo pitanje aktuelizuje u susret lokalnim izborima u Podgorici", navodi se u izjavi koju je Bešović dostavio medijima.

On ocjrenjuje da je u pitanju nametnuta tema i završni projekat NATO pakta u razbijanju osnovne zdrave ćelije društa, to jest porodice, i svih tradicionalnih hrišćanskih vrijednosti Crne Gore.

Bešović tvrdi da postoje planovi da određenim sistematskim pristupom homoseksualna zajednica dobije čak i veća prava nego ostali građani u našem društvu.

"Jasno je da se ovim zakonom pravi početni korak ka afirmativnoj akciji homoseksualnih osoba, koje će navodnom promocijom svojih prava ući u sve pore društva, posebno kroz sistem obrazovanja. Mi se apsolutno zalažemo za pravo da mi vaspitavamo našu djecu kroz naša tradicionalna, hrišćanska i vjerska osjećanja. Protivimo se da bilo ko vodi kampanju i nameće ideologiju homoseksualizma našoj djeci, kao prihvatljivu i poželjnu orjentaciju. Da li je veći prioritet donijeti nove zakone koji se odnose na regulisanje određenih prava većine ili pristati da nam pojedini zapadni centri nameću ovakva rešenja za jednu manjinu koja je u Crnoj Gori na nivou statističke greške", navodi se u saopštenju.

Mnogo važnije tema, prema Bešoviću, nikad nijesu postale predmet interesovanja javnosti, medija i skupština, a kamoli za donošenje zakona.

"Posebno potenciram pitanje bijele kuge, a izbjegava se i rešavanje problema majki, što su sigurno mnogo važnija pitanje za budućnost opstanka našeg naroda od nekih nametnutih pitanja koja nam se nameću sa zapada. Dakle, teme treba da budu poboljšanje nataliteta, prava opljačkanih radnika ugašenih fabrika i preduzeća, i svih gubitnika tranzicije koji se danas bore za golu egzistenciju... Da li ćemo da zaboravimo na sve njih, a slavimo i podižemo one koji su u toj tranziciji i pljački naroda došli do enormnog bogatstva, a sad nam nameću nešto što vrijeđa zdravi razum i služi za to da odobrovolje NATO koji treba da zažmuri na sav lopovluk režima", dodaje Bešović.

Podvlači da ovaj stav nema namjeru da bilo koga diskriminiše, ali su, kako naglašava, iz DF dužni da upoznaju javnost sa našim stavom i skrenu pažnju na jednu opasnu pojavu koja nema nikakvo uporište u istorijskoj Crnoj Gori, u pravoslavnoj i ostalim tradicionalnim vjerskim zajednicama.

"Očekujemo da i ostali politički subjekti saopšte svoj stav o ovoj temi koja može da izazove teške potrese i deformacije u našem duhovnom biću. Ukoliko dođe do realizacije ovog nacrta zakona, to će apsolutno biti još jedan dokaz apsolutističke vlasti i nametanje nečega čemu se protivi ogromna većina građana zarad interesa nekih stranih centara moći, što ne bi bilo prvi put", zaključuje se u saopštenju Bešovića.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније