Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R.

24. 04. 2018. 16:30 >> 16:22

ŠEHOVIĆ NAJAVIO

Bar dobija vrtić vrijedan 2.5 miliona eura

Ministar prosvjete Damir Šehović najavio je da će uskoro u Baru početi gradnja vrtića koja se finansira iz kredita Banke za razvoj Savjeta Evrope, u vrijednosti preko 2.5 miliona eura.

Kako su istakli iz Ministarstva prosvjete time će se riješiti jedini izazov sa kojim se suočava barski vrtić, a to je prebukiranost. 

"Tokom posjete Baru, ministar e obišao dio obrazovno – vaspitnih ustanova među kojima JU OŠ `Kekec` u Sutomoru, JU OŠ `Jugoslavija`, JPU `Vukosava Ivanović Mašanović`, JU OŠ `Blažo Jokov Orlandić` JU Gimnazija `Niko Rolović` i JU Dom učenika `Dušan Marović`. On se susreo sa svim direktorima obrazovno-vaspitnih ustanova i predsjednikom Opštine Zoranom Srzentićem", objasnili su iz Ministarstva.

Na sastancima se razgovaralo o infrastrukturnom stanju ustanova, pri čemu je naglašeno da je Ministarstvo obezbijedilo dio sredstava za ulaganje u potrebne rekonstrukcije nekoliko škola, dok je za neke od najvećih ulaganja, u okviru kojih su prioriteti JU OŠ `Jugoslavija` i fiskulturna sala Gimnazje, potrebna saradnja sa lokalnom upravom.

"Takođe, jedna od važnijih investicija u obrazovni sistem u Baru jeste obnova bravarije u Domu učenika za šta će biti izdvojeno do 100.000 eura. Tokom susreta sa direktorima, ministar je rekao da će se sa ulaganjima nastaviti jer su dobri uslovi za rad neophodni za kvalitetno obrazovanje, te da Ministarstvo u kontinuitetu opredjeljuje značajna sredstva za rekonstrukciju barskih škola.  Jedna od tema razgovora bila je i rješavanje stambenih pitanja prosvjetnih radnika Bara. Ovim povodom, Šehović je istakao da će se uskoro riješiti problem uknjiženja stanova prosvjetnih radnika u Baru", poručili su iz Ministarstva.

Šehović se sastao i sa predsjednikom Opštine Zoranom Srzentićem sa kojim se saglasio da je saradnja Ministarstva, Opštine i obrzovno-vaspitnih ustanova u Baru ključna za unapređenje uslova školovanja. 

"Oni su najavlili insitucionalizaciju saradnje Ministarstva i Opštine potpisivanjem Memoranduma o saradnji, a dogovoreno je učešće Opštine u obezbjeđivanju sredstava za rekonstrukciju fiskulturne sale gimnazije i JU OŠ ` Jugoslavija`“. Današnja posjeta dio je obilazaka predstavnika Ministarstva prosvjete svih obrazovno-vaspitnih ustanova na teritoriji Crne Gore vođena potrebom da se uvidi stanje na terenu i u direktnoj komunikaciji sa nastavnim osobljem stekne realna slika o izazovima sa kojima se suočavaju, te zajedničkim zalaganjem rješavaju", istakli su iz Ministarstva.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније