Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

(Mina)

25. 04. 2018. 19:22   >>  19:14

MARKOVIĆ I MEDENICA

Saradnjom do veće vladavine prava

Saradnja sudske i izvršne vlasti kvalitetna je, ali je potrebna dalja sinergija kako bi građani i međunarodna javnost Crnu Goru prepoznali kao državu sa jakom vladavinom prava, ocijenjeno je na sastanku premijera Duška Markovića i predsjednice Vrhovnog suda Vesne Medenice.

Kako je saopšteno iz Vrhovnog suda, Medenica je Markoviću predstavila rezultate rada crnogorskih sudova u prošloj godini, napredak ostvaren u efikasnosti, efektivnosti i kvalitetu sudovanja, poštovanju konvencijskih prava i izazovima sa kojima se sudovi susrijeću u primjeni novih organizacionih i procesnih rješenja.

Marković je istakao da je kao premijer ponosan što je Evropska komisija prepoznala izuzetne rezultate rada sudova, jer su, prema njegovim riječima, upravo oni ključni za proces pristupanja Evropskoj uniji i priliv stranih investicija.

„Marković i Medenica zaključili su da je kvalitetna međuinstitucionalna saradnja neophodna kako bi se uočeni problemi u praksi prevazišli unapređenjem zakonskih rješenja, poboljšanjem sudske infrastrukture, ali i razmotrile mogućnosti zakonske zaštite integriteta suda i sudija“, navodi se u saopštenju.

Sastanku je prisustvovao i potpredsjednik za politički sistem, unutrašnju i vanjsku politiku i ministar pravde Zoran Pažin i predsjednici odljeljenja Vrhovnog suda.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније