Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

07. 05. 2018. 15:21 >> 15:27

ŠEHOVIĆ NAJAVIO

Milionske investicije u bjelopoljske škole

Ministar prosvjete Damir Šehović najavio je danas u Bijelom Polju milionske investicije u obrazovne institucije te opštine.

 

Među najvažnijim ulaganjima naveo je izgradnju nove zgrade za potrebe škole „Dušan Korać“ i Muzičke škole.

Šehović je kazao da je tender već raspisan, kao i da se završetak oba projekta vrijedna pet miliona eura može očekivati do kraja 2019.

U razgovoru sa čelnim ljudima opštine dogovorena su  ulaganja u Osnovnu školu „Marko Miljanov“.

Već naredne sedmice biće raspisan javni poziv za izvođača radova  za  uređenje fiskulturne sale i mokrog čvora.

"Nastojaćemo da nastavimo sa ulaganjima u ovu obrazovnu ustanovu kako bi znatno poboljšali uslove za rad u odnosu na sadašnje", kazao je Šehović.

U razgovoru sa direktorima škola ustanovoljena je  neophodnost izgradnje više fiskulturnih sala.

Jedna od  tema bila je istanje u kojem se nalaze visokoškolske ustanove, koje, kako je navedeno, treba da bude na nivou koji odgovara univerzitetskom gradu.

„Trenutno u Bijelom Polju imamo oko 400 studenata. Naše opredeljenje je da postojeće studijske programe dodatno afirmišemo i da otvaramo nove, kako bi Bijelo Polje bilo administrativni i ekonomski ali i centar viskog obrazovanja na sjeveru Crne Gore“, ocijenio je Šehović.

Predsjednik Opštine, Petar Smolović kazao je da će nastaviti s investicijama u obrazovne ustanove.

"Obišli smo predškolske, osnovne i srednjoškolske  obrzovne ustanove i stekli uvid  u kojem staju se nalaze na osnovu čemo ga smo ustanovili dinamički plan rad na jačanju obrazovnih kapaciteta", naveo je Smolović.

Šehović i Smolović su prisustvovali svečanosti povodom obilježavanja 70 godina  JP ''Dušo Basekić'' u Centru za kulturu “Vojislav Bulatović Strunjo”a potom obišli Sajam stvaralaštva predškolaca iz svih gradova Crne Gore.

Vukoman Kljajević, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније