Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: O.Z. ]

10. 05. 2018. 21:23 >> 21:14

"DJECA U OPASNOSTI"

Masovno trovanje pasa u Nikšiću

Pet pasa otrovano je juče i danas u Nikšiću, od čega su dva vlasnička, tvrde u nikšićkom Uduruženju za zaštitu životinja, i pozivaju nadležne da reaguju.

"Juče je u večernjim satima u užem dijelu Nikšića, otrovan je vlasnički pas mješanac. Trovač (NN lice) nije se zaustavilo na tome, već je i narednog dana nastavio s trovanjem u blizini iste lokacije na Bulevaru Vuka Mićunovića, prema prigradskom naselju Rastoci, kao i u krugu JU Gimnazije “Stojan Cerović. Otrovana su i uginula još četiri psa, od kojih je jedan opet bio vlasnički. Zbog jačine otrova nemoguće je bilo stići da se psima ukaže veterinarska pomoć. Jedan od njih je donešen u veterinarsku ambulantu Family vet, ali je tročasovna borba za njegov život bila uzaludna", poručuju iz Udrženja.

Iz ovog Udruženja žele ukazati na jednu od metoda koje koriste nesavjesni građani.

"Uzimajući pravdu u svoje ruke, trujući životinje izrazito jakim otrovom (po mišljenju veterinara, u pitanju je LIMACID (PUŽOMOR) ili INSEKTICIDI, plavo zelenkaste boje), i time ugrožavaju živote ostalih građana, posebno djece, učenika, jer jedan od tih incidenata desio se u krugu Gimnazije", kaže se u saopštenju.

U nikšićkom Uduruženju za zaštitu životinja ističu da to nije prvi put da se dešavaju trovanja u gradu pod Trebjesom.

"Svima nama je poznato, kao i široj javnosti da su ovakve pojave sve učestalije u većini gradova Crne Gore. Smatramo da nadležne institucije trebaju ozbiljnije shvatiti ovaj problem, i počinioce ovih djela, kao i samog zlostavljanja životinja tretiraju na način koji bi bio primjer svim ostalim sudionicima , primjerenim kaznama za ovakva krivična djela. Apelujemo na sve savjesne građane da budu odgovorni, i prijave Centru bezbjednosti ako imaju bilo kakvo saznanje u vezi ovog nemilog događaja", zaključuju oni.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније