Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

11. 05. 2018. 11:07   >>  10:59 3

BS ČESTITALA

Obilježava se Dan bošnjačke zastave

Shodno odluci Bošnjačkog nacionalnog vijeća u Crnoj Gori Dan bošnjačke nacionalne zastave obilježava se 11. maja i predstavlja nacionalni praznik Bošnjaka gdje god da žive, saopšteno je iz Bošnjačke stranke koja je tim povodom uputila srdačne čestitke.

"Jedan od važnih ciljeva Bošnjačke stranke jeste afirmisanje nacionalnog statusa Bošnjaka upravo kroz svoju kulturu, istoriju i tradiciju čiji je sastavni i nezaobilazni dio zastava kao simbol mira i slobode", saopšteno je iz Bošnjačke stranke.

Bošnjačka zastava, ističu, predstavlja jedinstveni simbol objedinjavanja svih Bošnjaka po kojoj su postali prepoznatljivi u državi i svijetu.

"Ponosni smo na činjenicu da se nacionalna zastava slobodno može istaći na svim institucijama u opštinama gdje u značajnijem broju žive pripadnici bošnjačkog naroda. Nacionalna bošnjačka zastava zauzima počasno mjesto i prilikom kulturno-umjetničkih manifestacija, blagdana i porodičnih svečanosti", saopšteno je iz Bošnjačke stranke.

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније