Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

11. 05. 2018. 16:03   >>  15:56

U CRNOJ GORI

Vajber koriste i djeca prije azbuke

U digitalnom dobu, malo ko nije korisnik društevnih mreža ili pak aplikacija za poruke, poput najpopularnijeg Vajbera. Mjesečno u prosjeku, jedna osoba u Crnoj Gori pošalje 600 poruka, a dnevno koristi vajber i do sat i po.

 

Zbog tih podataka postavlja se pitanje koliko je ta aplikacija bezbjedna.

Predstavnici Vajbera tvrde da je njihova aplikacija sigurna.

tonski atanas rajkov -dir. vajbera za centralnu, istočnu evropu i rusiju

"Vajber koristi sistem koji se zove 'end to end' ili kodiranje sa kraja na kraj, što znači da svaka poruka koja se pošalje onog momenta kada je poslata biva zaključana pomoću enkripcijskog ključa i samo osoba koja prima tu poruku  može da je otvori i pročita. To se naravno odnosi i na pozive", naveo je direktor Vajbera za centralnu, istočnu Evropu i Rusiju, Atanas Rajkov.

U toj kompaniji barataju podacima da mjesečno jedan korisnik u Crnoj Gori prosječno pošalje 600 poruka, a Vajber koristi do sat i po dnevno, tvrde i da ne čuvaju poruke, koji se razmjenjuju.

"Važna stvar je da vajber ne skladišti nikakvu vrstu informacija koje korisnici šalju jedni drugima, bilo da su u pitanju pozivi, poruke ili fotografije", kazao je Rajkov.

Da je sve više korisnika kod nas, govori nam i to da Vajber korsite svi, čak i djeca prije nego li nauče slova, komuniciraju stikerima, a starije osobe šalju glasovne poruke.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније