Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.L.B.

12. 05. 2018. 14:57 >> 14:53

DAN SESTRINSTVA

Rožajcima mjerili pritisak i šećer u krvi

Povodom 12.maja, Međunarodnog dana sestrinstva, Nacionalno udruženje medicinskih sestara i babica Crne Gore,organizovalo je na gradskom trgu u Rožajama, mjerenje krvnog pritiska, provjeru glikemije u krvi i bodi max indeksa za građane.

Prema riječima Mersade Kalač glavne sestre Doma zdravlja Rožaje i profesorice zdrastvene njege na Viskoj medicinskoj školi u Beranama, za oko dva sata ekipa medicinara na čijem je čelu, obavila je preko 200 pregleda.

"Ova aktivnost se svake godine 12. maja organizuje u svijetu u znak sjećanja na datum rođenja Florens Najtingel, medicinsku sestru rođenu u Firenci, koja sav svoj život posvetila humanitarnom radu i smatra se organizatorom sestrinstva u svijetu", kazala je Kalač i dodala da se ova aktivnost, organizuje svake godine u svim crnogorskim gradovima i da ima i praktični značaj da se provjeri zdravlje građana.

Faruk Kalač, Radio CG 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније