Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.L.B.

12. 05. 2018. 15:46 >> 15:37
6

MEDICINSKE SESTRE

Za bolju platu i u Norvešku

Nacionalno udruženje sestara i babica, u saradnji sa Ministarstvom zdravlja obilježava 12. maj, Međunarodni dan medicinskih sestara pod sloganom "Zdravlje je ljudsko pravo".

U Crnoj Gori ima oko 3.200 medicinskih sestara i smatraju da treba raditi na obučavanju kadra, kako bi mogli da pružaju još bolju zdravstvenu njegu.

U Kotoru, Beranama, Cetinju, Nikšiću, Pljevljima, Budvi i Podgorici medicinske sestre obilježavaju svoj dan.

Iz nacionalnog udruženja, kažu da su izazovi i problemi sa kojima se sureću radna snaga i obučenost i da se moraju uskladiti programi obrazovanja, kako bi imali profesionalce.

U Glavnom gradu na više štandova u Delta sitiju, medicinski radnici bili su dostupni za sve informacije zainteresovanima.

I pored onih koji nam kažu da su zadovoljni, svjedoci smo da medicinski radnici odlaze u Norvešku, ili druge zemlje, kako bi bili bolje plaćeni.

"Ima onih koje idu u Norvešu da rade, ali ne u tolikoj mjeri koliko je to prisutno u Srbiji", kaže Nada Rondović, predsjednica nacionalnog Udruženja medicinskih sestara i babica Crne Gore.

Zaključuju zajedno da je ulaganje u profesiju medicinskih sestara najvažnije, jer danas su pred njima visoki zahtijevi, a sestra je profesionalac koji je 24 sata pored pacijenta.

Dragana Mrkić, TVCG

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније