Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.L.B.

13. 05. 2018. 09:42   >>  09:32 8

RUSKI MILIONER

Medvedev bi da gradi luksuzno naselje na Škveru

Na najatraktivnijem dijelu Herceg Novog, na Škveru, odnosno na mjestu nekadašnjeg Zanatskog, vlasnik kompanije Evroland, ruski milioner Jevgenij Medvedev gradiće luksuzno apartmansko naselje, na tri sprata sa podzemnim garažama.

Medvedev je vlasnik jedine neiskorišćene parecele u zapadnom podgrađu Herceg Novog – propalog preduzeća Zanatsko, površine 2.516 m².

Gradnja bi trebalo da počne na jesen, nakon isteka zabrane izvođenja građevinskih radova, a Medvedev obećava da će izaći u susret građanima Herceg Novog, saslušati sugestije i komentare, kako bi sve strane bile zadovoljne nakon realizacije projekta, priča za Radio Jadran administrativna direktorka kompanije, Julija Matović.

"Gospodin Medvedev želi da svima bude dobar komšija, pa će vjerovatno od Opštine tražiti da se ukine parking u ulici Partizanski put, a za uzvrat će ponuditi jedan broj parking mjesta u podzemnoj garaži. On hoće da sasluša šta ljudi misle o tome i šta bi bilo dobro i za grad i za njega", objašnjava ona.

Kako je kazala, njegova je vizija da na mjestu Zanatskog napravi objekat, koji bi se estetski uklopio u ambijent, ali koji bi bio u rangu sa objektima u Porto Montenegru. Projekat već postoji, kao i izdata građevinska dozvola u skladu sa starim PUP-om, koju će vjerovatno morati da reviduje.

Pored toga, Medvedev u svom objektu želi da zaposli isključivo Novljane. Za početak građevinske firme, projektante, konsultante, arhitekte, a kasnije i ljude koji će održavati i obezbjeđivati zdanje.

"Dio apartmana u objektu će biti prodat, jedan dio će ostaviti za rentiranje. Biće mu potrebni radnici za servisiranje objekta. On bi volio licenciranu agenciju za obezbjeđenje sa ovdašnjim ljudima, komplet organizaciju sa konobarima, sobaricama, čuvarima", navodi Matović.

Projekat predviđa i poslovne prostore u kojima bi bile otvorene prodavnice garderobe, rent a car i turističke agencije, salone ljepote i namještaja, kao i prodavnice lokalnih proizvoda za turiste, po ugledu na Porto Montenegro.

Jevgenij Medvedev vlasnik je i nekadašnjeg kikindskog odmarališta na Njivicama, za kojeg su takođe ima projekte. U toku je uređenje terena, čišćenje i manji gađevinski radovi, ali plaža odmarališta ove sezone biće otovrena za Novljane i turiste, obećava Matović.

Ovaj ruski biznismen koji je bio predstavnik u Ruskoj Dumi sada je investitor i suvlasnik velikog građevinskog biznisa u Moskvi.

Njegova firma, Evroland doo je do sada redovno izmirivala raznorazne poreze u Crnoj Gori, koji na godišnjem nivo iznose preko 30.000 eura.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније