Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.L.B.

13. 05. 2018. 12:24 >> 12:28
7

DF OGORČEN

ZIKS Kneževiću zabranio pristup internetu

Zavod za izvšenje krivičnih sankcija, nije odobrio osuđenom Milanu Kneževiću da koristi internet 24 sata dnevno. IZ DF-a poručuju da politička presuda i zatvorska kazna koju izdržava, nijesu ukinuli ustavnu funkciju poslanika, koju Milan Knežević ima, i koju treba da vrši iako je u zatvoru

Direktor ZIKS-a, Milan Tomić u odgovoru Kneževiću, navodi da je njegov zahtjev odbijen, jer su pred zakonom svi osuđenici jednaki.

“U ZIKS-u zatvorenicima u pojedinačnim slučajevima, nije moguće odobriti veći obim prava u odnosu na druge zatvorenike”, naveo je Tomić u odgovoru.

Tim povodom Kneževićev advokat Miroje Jovanovića, kaže da se pokazalo kao naivno, verovanje, da je prošlo vrijeme Golih otoka.

“U tom svijetlu, zahtjev poslanika Milana Kneževića, da mu se omogući upotreba interneta, jeste samo izraz onoga što je potpuno normalan i opravadan zahtjev u skladu sa standardima, koje promovišu međunarodne organizacije. Stav Pažinovog službenika, Tomića, da odbije Milanov zahtjev, je u suprotnosti sa deklaracijom UN iz maja 2011. godine, po kojoj je pristup internetu osnovno ljudsko pravo”, navodi advokat Jovanović.

Član predsjedništva DF-a Predrag Bulatović kaže da vrh DPS i Vlada uporno pokušavaju da ubijede javnost da je Milan Knežević dobio pravednu i dobro odmjerenu zatvorsku kaznu

“Štaviše, naglašavaju da je on zatvorenik kao i svaki drugi. Nažalost njima na ruku idu neke NVO i vrlo konkretni opozicioni političari koji ćute na zatvor Milana Kneževića, kao i na progon DF-a u drugim montiranim krivično-pravnim političkim procesima (državni udar i pranje novca)”, navodi Bulatović.

On ističe da je Milan Knežević politički zatvorenik, osuđen za nepostojeće krivično djelo.
    
“Knežević je eliminisan iz kampanje svoje stranke, kampanje DF, ali i iz kampanje opozicije za pobjedu nad DPS-om, uljučujući posebno kampanju u Podgorici i Zeti. Ne samo da mu je određen zatvor već, Pažin zabranjuje korištenje interneta poslaniku i predstavniku građana i naroda. Politička presuda i zatvorska kazna koju izdržava nijesu ukinuli ustavnu funkciju poslanika koju Milan Knežević ima i koju treba da vrši iako je u zatvoru, a za to mu je neophodno i da ima pristup savremenim sredstvima komunikacije”, naveo je Bulatović.
    
Bulatović optužuje ministra pravde Zorana Pažina i za opstrukciju pružanja zdravstvene njege u ZIKS-u Milanu Kneževiću.
    
“Podsjećam javnost da u zahtjevu za odlaganje izdržavanja kazne pored važnosti obavljanja političke funkcije u kampanjama za predsjedničke i lokalne izbore, naveo hitnu potrebu liječenja povrijeđenog ramena. Specijalac režima Boris Savić odbijajući zahtjev naveo je da se liječenje može sprovesti u ZIKS-u. Danas je 55. dan od kada je Milan u zatvoru, rame mu ne liječe, a stanje se pogoršava. Jedini ko to može da opstruira je javno nametljivi lažni dušebrižnik za ljudska prava i revnosni izvršilac naloga vrha režima i američke ambasade protiv DF”, zaključio je Bulatović.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније