Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.L.B.

14. 05. 2018. 19:50 >> 20:04
2

MARKOVIĆ O NAPADU NA LAKIĆ

"Verbalne osude ne znače ništa"

Članovi Komisije za praćenje istraga napada na novinare, nemaju nikakvu informaciju u vezi sa istragom napada na Oliveru Lakić. Zbog toga će na sjednici, koja će biti održana u naredna dva dana, predsjednik Komisije Nikola Marković, predložiti Vrhovnom državnom tužiocu Ivici Stankoviću da jednog člana uključi u istražni tim koji se bavi napadom na novinarku Vijesti.

“Cilj je da Komisija, ali i javnost mogu da prate kako teče istraga i šta se radi. Da li će to vrhovni državni tužilac prihvatiti ili ne ostaje da se vidi, ali mislim da bi to bilo jako korisno”, kazao je Marković za Javni servis.

On je saopštio i da nije zadovoljan reakcijom nadležnih državnih organa u slučaju Olivere Lakić. Navodi i da ranije istrage nijesu dovele do nalogodavaca, ni izvršilaca.

“Sve prethodne istrage i sudski postupci, kada su u pitanju napadi na Oliveru Lakić pokazali su se veoma farsičnim. Zbog toga verbalne osude ne znače ništa. Nadležni državni organi, posebno najistaknutiji nosioci državnih fukcija, kao što su premijer, ministar, vrhovni državni tužilac, da su zaista htjeli da pokažu brigu pokrenuli bi pitanje smjena. Smatram da ako ne riješite napad na Oliveru, ali i sve ostale, počevši od ubistva Duška Jovanovića, napada na Vijesti, upravo na taj način vi stimulišete razne organizovane kriminalne grupe da napadaju naše kolege”, poručio je Marković.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније