Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: rtcg.me, Objavio: I. P. ]

16. 05. 2018. 07:26 >> 22:19
4

OD JESENI

Podgorica: U vrtićima 500 mjesta više

Podgorički vrtići od septembra će imati 500 novih mjesta za mališane, a roditelji će djecu moći da upišu gdje žele, jer za vrtiće ne važi teritorijalni princip, kao što je slučaj sa upisom u osnovne škole.

Prebukiranost državnih vrtića u Podgorici od septembra bi trebalo da bude manja, jer je za djecu obezbijeđeno 500 novih mjesta, saopštili su Radio-televiziji Crne Gore (RTCG) iz Ministarstva prosvjete.

Milica Lekić  saopštila je da će od jeseni novi kapaciteti predstavljati značajno rasterećenje.

I zaposleni u vrtiću čekaju rasterećenje, što ce znatno olakšati rad svima.

Portparolka Predškolske ustanove Đina Vrbica, Dragana Radulović, kaže da na problem prebukiranosti u velikoj mjeri utiče migracija stanovništva ka glavnom gradu.

Upis je u većini predškolskih ustanova počeo prije dva dana i trajaće do 1. juna. Roditelji mogu da upišu djecu u vrtić u koji žele, jer ne važi teritorijlani princip kao za osnovne škole.

"S tim, što naravno, u zavisnosti od ustanove do ustanove, moguće da će biti potrebe za prilagođavanjima", rekla je Lekić.

U Ministartvu prosvjete najavljuju da će do kraja godine biti izgrađen vrtić u Bloku šest u Podgorici. Prebukiranost, međutim, osim u glavnom gradu postoji i u pojedinim primorskim opštinama. Zato će uskoro početi da se grade vrtići u Tuzima i Baru, a predskolslke ustanove dobice i Pljevlja i Ulcinj.

Nataša Mitrović, RTCG

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније