Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

16. 05. 2018. 18:48   >>  22:26 11

NOVINARKE DNEVNIH NOVINA

"Nacrtali nam mete i urušili standarde"

Urednica hronike Dnevnih novina, Nataša Riso Pajović i novinarka tog lista Kristina Tina Jerkov kazale su za Portal RTCG da nijesu tačni navodi lista Vijesti da je jedna od njih, u redakciji pred više kolega, saopštila da je Olivera Lakić pucala u sebe u dogovoru sa nekim.

One navode i da ih niko iz Vijesti, ni iz tužilaštva nije kontaktirao povodom današnjih napisa u tom mediju.

Vijesti su danas objavile da će Riso Pajović i Jerkov, morati višoj državnoj tužiteljki Suzani Milić da ispričaju što znaju o ranjavanju Olivere Lakić, ali i zbog čega opravdavaju napad. Jedna od njih navodno smatra da je novinarka “Vijesti” trebalo da dobije metak u glavu, a ne u nogu.

Prema saznanjima “Vijesti”, jedna od njih je, navodno, u prostorijama redakcije Dnevnih novina, pred više svojih kolega, tvrdila da je “Lakićeva pucala u sebe u dogovoru sa nekim”.

Riso Pajović i Jerkov u izjavi za Portal, navode da ono što su Vijesti objavile nije istina.

"Iskoristili su laž i plasirali je na vrlo bezobrazan i podmukao način. Trač koji su navodno čuli je plasiran kao istina, bez da su kontaktirali osobu koju optužuju na monstruozan način. Mislim da je sve to urađeno zarad podizanja tiraža, jer to rade godinama", kazala je Riso Pajović za Portal RTCG.

I Jerkov tvrdi da je ovim povodom niko iz Vijesti, kao ni iz tužilaštva nije kontaktirao.

"Smatram više od neprofesionalnog čina iznošenje laži - jer neistine u jednom trenutku mogu postati i istine - današnja pisanja bivših kolega iz Vijesti. Tekstom za koji su smatrali da je za naslovnicu, nijesu samo trajno urušili novinarske standarde u Crnoj Gori, već i nacrtali mete Nataši Pajović i meni, koje smo bile dugogodišnje novinarke tog lista. Ovim činom su u trenutku bacili pod noge sve ono za što se, očigledno samo deklarativno, godinama zalažu i što je osnova za veliku podršku koju dobijaju od široke međunarodne zajednice. Laži se ne demantuju, a zbog opasnih posljedica ovog napada, nadam se da će svi nadležni organi odmah reagovati", poručila je Jerkov.

 

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније