Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

13. 02. 2013. 13:40 >> 13:42

HILJADU PLUS

Projekat „Hiljadu plus“ posebno interesantan

Projekat „Hiljadu plus stanova“ i njemu slični biće predmet posebnog interesovanja Vlade, posebno sada kada je pripremljen novi zakon o socijalnom stanovanju, saopštio je ministar održivog razvoja i turizma, Branimir Gvozdenović.

On je kazao da je socijalno stanovanje jedan od važnih elemenata stambene politike.


“Ministarstvo održivog razvoja i turizma je pripremilo novi zakon o socijalnom stanovanju koji će biti predmet analize Vlade u narednih mjesec, a nakon toga i Skupštine. U okviru tog projekta pominje se nekoliko modaliteta i mogućnosti da se realizuju projekti koji su vezani za socijalno stanovanje”, rekao je Gvozdenović na međunarodnoj konferenciji ,,Legalizacija neformalnih objekata u Crnoj Gori''.

On je podsjetio da je projekat Hiljadu plus stanova, koji je realizovan 2010. godine, dao izuzetno dobre efekte jer je blizu 500 porodica za kratko vrijeme riješilo stambene potrebe.

“To je projekat koji je bio pozitivno ocijenjen od Banke za razvoj Savjeta Evrope, koja je dala finasijsku podršku”, naveo je Gvozdenović.

Prema njegovim riječima, Vlada će nastaviti razgovore nakon donošenja zakona ne samo oko tog, već i nekih drugih projekata.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније