Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

17. 05. 2018. 14:12   >>  14:09 1

NURKOVIĆ I ZELIOLI RAZMATRALI

FIAT vozila preko CG za Italiju?

Ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković primio je u prvu zvaničnu posjetu novoizabranog ambasadora Republike Italije u Crnoj Gori Nj.E. Luku Zeliolija. Razgovarali su o izazovima u funkcionisanju linije Bar - Bari a razmatrane su i mogućnosti transporta FIAT vozila između Srbije i Italije crnogorskom željeznicom preko Luke Bar.

Kako je saopšteno iz Ministarstva saobraćaja, Zelioli je na početku iskazao zadovoljstvo susretom sa Nurkovićem i iskazao svoju namjeru da se u narednom periodu sastane sa crnogorskim ministrima i zvaničnicima.

Ističući da je ministarstvo saobraćaja i pomorstva jedno od najznačajnih resora sa velikim obimom nadležnosti, Zelioli je, kako navode, između ostalog podsjetio da postoji značajan broj italijanskih preduzeća koji posluju u Crnoj Gori.

"Imajući u vidu tradicionalne veze između Bara i Barija, Nurković i Zelioli su razgovarali o izazovima u funkcionisanju ove linije, ali na zadovoljstvo obije strane i o modelu koji je primijenjen kako bi ova linija i dalje bila u funkciji. Na sastanku je takođe bilo riječi o poslovnom angažmanu vezano za transport FIAT vozila između Srbije i Italije crnogorskom željeznicom a preko Luke Bar, uz prisustvo italijanskih kompanija koje posluju u okviru Luke Bar kao što su Grimaldi i Ocean Montenegro", ističu iz ministartsva.

Nurković je kazao da je veoma značajno da razgovaramo o izazovima ili o problemima sa kojima se italijanska privreda može suočiti.

"Razumijemo potrebe privrede i naše aktivnosti su usmjerene ka stvaranju ambijenta za pozitivno poslovanje privrednih subjekata u Crnoj Gori, izlazimo u susret i razgovaramo kako bi rješavali eventualne dileme ili izazove", istakao je Nurković.

On je dodao da je strateški interes države, poboljšanje privredne saradnje između Crne Gore i Italije.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније