Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R.

18. 05. 2018. 15:25   >>  15:31

SARADNJA UNIVERZITETA

Predavanje o CG sportu u Splitu

Saradnik na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje i urednik u RTCG Miomir Maroš održao je na Kineziološkom fakultetu Sveučilišta u Splitu predavanja na teme "Uspjesi sportista kao način promocije države" i "Mladi i sport u Crnoj Gori", studentima treće godine preddiplomskog i prve godine diplomskih studija.

"Tom prilikom razgovarano je sa studentima o snagama i slabostima sporta u Hrvatskoj i Crnoj Gori, a oni su kao primarni problem naveli protežiranje nogometa, a manje ostalih sportova, kao što je npr. tekvando u kojem su uspjesi značajni u posljednje vrijeme. Studentima su podijeljeni časopisi `Montenegrin Journal of Sports Science and Medicine`, `Sport Mont` i `Jaspe`.Govorilo se o sličnostima i razlikama u obrazovnim programima i mogućnostima za nastavak studija kineziologije na II i III ciklusu u regionu", istakli su iz Univerziteta Crne Gore.

Kako su saopštili, Maroš je kolege iz Splita upoznao sa funkcionisanjem studija sportskog novinarstva po starom i novom programu na Fakultetu za sport u Nikšiću, a oni su njega informisali da je komunikologija kao predmet obavezan i izborni u njihovom programu, te vrlo rado prihvaćena kod studenata kojima su neophodne vještine komuniciranja za profesiju kineziologa.

"U okviru CEEPUS razmjene na Kineziološkom fakultetu u Splitu boravili su i boraviće još profesora i studenata da Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje iz Nikšića. To je Srednjeevropski program akademske razmjene čiji je potpisnik i Crna Gora, sa još 15 zemalja regiona i Evrope", objasnili su iz UCG.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније