Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: Mina, Objavio: I. P. ]

20. 05. 2018. 09:12   >>  09:03 2

KALEZIĆ POJASNIO

LGBT parovi neće usvajati djecu

Nacrtom Zakona o istopolnim partnerstvima, koji je na javnoj raspravi, ne omogućava se usvajanje djece gej parovima, saopštio je predsjednik Upravnog odbora nevladine organizacije Kvir Montenegro, Danijel Kalezić.

On je Danu kazao da se to pitanje nije ni razmatralo, i da očekuje da rasprava o tom aktu protekne mirno i bez incidenata.

Kako je naveo Kalezić, priča pojedinih partija da "neće dozvoliti homoseksualcima da usvajaju djecu" je neosnovana, jer niko nije ni govorio o usvajanju.

"Ta mogućnost nije bila ni razmatrana tokom pripreme zakona, pa samim tim ni planirana niti postoji u tekstu nacrta Zakona o životnim zajednicama lica istog pola", precizirao je Kalezić.

Kalezić je dodao da zakon o kojem će se raspravljati ne ugrožava zajednice osoba različitog pola, niti se njima bavi na bilo koji način.

"Zakon uređuje osnovna prava i obaveze osoba istog pola. Njime je regulisan osnovni minimalan obim prava koja dva lica treba da imaju po osnovu zajedničkog života. Ta prava su bazirana u najvećoj mjeri u skladu sa presudama Evropskog suda za ljudska prava u Strazburu”, objasnio je Kalezić.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније